Τριήμερο Εθνικό Πένθος

[χρόνος ανάγνωσης 47 δευτερόλεπτα]

Τριήμερο Εθνικό Πένθος από την Τετάρτη 14 ως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, κήρυξε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για τα θύματα τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας. Το πολύνεκρο ναυάγιο μετράει ήδη 79 νεκρούς ενώ έχουν διασωθεί 104 άτομα. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες μπορεί να φθάνουν τους 700.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στην Καλαμάτα, στο σημείο όπου μεταφέρονται οι μετανάστες που διασώζονται από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.
            Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ, καθώς και των υπολοίπων αρμόδιων φορέων, για την πορεία των ερευνών διάσωσης, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας και αμέσως μετά επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία και την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας στους ναυαγούς. Ευχαρίστησε τα στελέχη του Λιμενικού και τα σωστικά συνεργεία, και υπογράμμισε την ευθύνη και την ανάγκη του συντονισμού όλων των κρατών μελών και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εγγύηση της ασφάλειας και της ζωής των μεταναστών και των προσφύγων.

mail