Ορκωμοσία Βουλευτών

[χρόνος ανάγνωσης 50 δευτερόλεπτα]

Ορκίστηκαν την Δευτέρα 3 Ιουλίου το πρωί, οι βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και των Υπουργών της νέας Κυβέρνησης. Η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου  θα συγκληθεί αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 12:00, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, των Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων του Σώματος.
            Στην ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων Βουλευτών, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Α΄ Συνόδου της Κ΄ Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
            Ακολούθησε η ορκωμοσία των τεσσάρων μουσουλμάνων Βουλευτών στο Κοράνι και στη συνέχεια όσων Βουλευτών επιθυμούσαν πολιτικό όρκο.
            Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης βουλευτικής Περιόδου, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, συνεπικουρούμενος από τους τέσσερις προσωρινούς Γραμματείς, που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές των δύο πρώτων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων.
            Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προσέφερε στο Κοινοβουλευτικό Σώμα δύο εκδόσεις του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία με τους τίτλους «Στης Βουλής τα πέριξ. Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ο Εθνικός Κήπος» και «Λορέντζος Μαβίλης. Πολιτικός/Ποιητής Εθνικός Ήρωας».  Την τελετή ορκωμοσίας παρακολούθησαν πρέσβεις και εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών από εβδομήντα πέντε χώρες από όλο τον κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

mail