Διεθνές κύπελλο πυγμαχίας

[χρόνος ανάγνωσης 52 δευτερόλεπτα]

Το 16ο διεθνές κύπελλο πυγμαχίας «Minoas Cup» θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Ιουλίου 2023, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, με ώρα έναρξης στις 6 το απόγευμα. Τους αγώνες διοργανώνει ο αθλητικός σύλλογος πυγμαχίας «ΜΙΝΩΑΣ» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυγμαχίας, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου συνδιοργανώνουν το 16ο διεθνές κύπελλο πυγμαχίας «Minoas Cup». Στην σπουδαία διοργάνωση θα συμμετέχουν 200 και πλέον αθλητές από την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Κύπρο, τη Γεωργία, τη Σερβία και την Ισπανία.
            Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης δήλωσε: «Η πυγμαχία αποτελεί λαοφιλές άθλημα και στην Ελλάδα, έχοντας αναδείξει σημαντικούς αθλητές με διεθνείς διακρίσεις. Στην Κρήτη το άθλημα, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των μικρών αθλητών που ασχολούνται με την πυγμαχία. H Περιφέρεια Κρήτης θέλοντας να συμβάλει έμπρακτα στη διατήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος, συνδιοργανώνει και φέτος το διεθνές τουρνουά «Minoas Cup», που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου αγώνες. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία».
            Ο Ανδρέας Γιαννακόπουλος προπονητής της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας τόνισε: «Πρόκειται για μία διοργάνωση που αποτελεί θεσμό στις διεθνείς διοργανώσεις της πυγμαχίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Πιτσούλη, για την σημαντική συμβολή τους στην ανάπτυξη του αθλήματος. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Ηρακλείου αλλά και όλους τους χορηγούς μας που βρίσκονται δίπλα μας».

mail