Εκδηλώσεις Νήσου Κάλαμου

[χρόνος ανάγνωσης 38 δευτερόλεπτα]

Σε κλίμα συγκίνησης το Μεσολόγγι τίμησε και φέτος, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 με λαμπρές εκδηλώσεις, το νησί Κάλαμο, το οποίο κατά την διάρκεια των πολιορκιών του Μεσολογγίου έως και την απελευθέρωση της πόλης το 1829, προσέφερε την φιλοξενία και την φροντίδα του στους Μεσολογγίτες. Οι φετινές εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από το Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» και τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου καθώς και την υποστήριξη των Δήμων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Λευκάδος.
            Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων, παρουσία αντιπροσωπείας με παραδοσιακές φορεσιές του Ιστορικού Συλλόγου Μεσολογγίου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί με αναφορές στην προσφορά του Καλάμου στον Απελευθερωτικό Αγώνα και καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους των διοργανωτών και συλλόγων.  Το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Νίκος Χατζής.
            Οι επετειακές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία συμμετείχε το Χορευτικό Τμήμα «Άγιος Συμεών» ενώ εντυπωσίασε το δρώμενο για την φιλοξενία του Καλάμου στους πολιορκημένους Μεσολογγίτες. Ειδικότερα έγινε αναπαράσταση των γεγονότων που εκτυλίχθησαν κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, όπου το νησί αποτέλεσε καταφύγιο για τους πολιορκημένους Μεσολογγίτες.

mail