Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού

[χρόνος ανάγνωσης 46 δευτερόλεπτα]

Ο χορευτικός Σύλλογος τ‘ Aόρι Αξού στο πλαίσιο της πολύχρονης προσπάθειας του για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και προβολής του Μυλοποτάμου, διοργανώνει το δεύτερο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, 6 και 8 Αυγούστου 2023.
Στις φετινές εκδηλώσεις θα συμμετέχουν χορευτικές ομάδες από την Σερβία, Γεωργία, Ουκρανία, Ρουμανία καθώς και από την πόλη της Νάουσας. 
Ο χορευτικός σύλλογος με οδηγό το μεράκι και το πάθος των μελών του κατάφερε να μετατρέψει το αρχικό του όραμα σε μια μεγάλη γιορτή της παράδοσης και του πολιτισμού. Το διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακού χορού και μουσικής έχει ως σκοπό την ανάπτυξη επικοινωνίας, την καλλιέργεια φιλικών δεσμών  και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν, δίνοντας επίσης την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και στο κοινό να γνωρίσουν μέσα από το χορό και την μουσική την παράδοση και τον πολιτισμό των φιλοξενούμενων συγκροτημάτων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Στο Πέραμα Μυλοποτάμου στην πλατεία του δημαρχείου στην μεγάλη έκθεση παραγωγών καλλιτεχνικών και πολιτιστικών συλλόγων Μυλοποτάμου «Γή Μυλοποτάμου».
• ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Οι χορευτές του κόσμου θα ξεχυθούν σε ένα πολύχρωμο ποτάμι στον κεντρικό δρόμο της Αξού δίνοντας ζωντάνια στο χωριό.Διοργάνωση:Οργανισμός πολιτισμού τουρισμού και νέας γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου
«Ο ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ».
Χορευτικός σύλλογος «Τ’ Αόρι» Αξού.
Πολιτιστικός επιμορφωτικός σύλλογος Περάματος.
Πολιτιστικός σύλλογος Αξού – Λιβάδας.

mail