Εικαστικές εκθέσεις

[χρόνος ανάγνωσης 50 δευτερόλεπτα]

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει τις ατομικές εκθέσεις του Τάσσου Τριανταφύλλου και της Ρίας Δάμα από 4 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου – πρώην Σχολή Ουρσουλινών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με ώρες λειτουργίας 19:00 – 22:00 καθημερινά πλην Δευτέρας και Πέμπτης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 4 Αυγούστου 2023 και ώρα 9 το βράδυ    Τάσσος Τριανταφύλλου, Τίτλος έκθεσης «Το Φως και η Φόρμα», «The Light and the Form»
Πρφόκειται για 12 επιτοίχια έργα και τρεις γλυπτικές εγκαταστάσεις στον χώρο. Ο καλλιτέχνης ερευνά την σχέση της φόρμας με το φως, έχει δουλέψει με διάφορα υλικά και τεχνικές όπως ξύλο, γραφίτη, κεραμικά, χαρακτική και frottage.
            Ρία Δάμα, Τίτλος έκθεσης «Alone also with the horizon»
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα με κέντημα σε ύφασμα, μεταξοτυπίες σε χαρτί και έργα με μελάνι σε χαρτί, τα οποία συνδυάζουν γραφή και παραδοσιακά μοτίβα της Νάξου. Ο κεντρικός άξονας της έκθεσης είναι ο μύθος της Αριάδνης σε σχέση με τη Νάξο, ως ο τόπος όπου εγκαταλείπεται από τον Θησέα. Αποσπάσματα από κείμενα Λατίνων συγγραφέων όπως ο Κάτουλλος και ο Οβίδιος, που αναφέρονται στον συγκεκριμένο μύθο, συνδιαλέγονται με λεπτομέρειες από μοτίβα παραδοσιακών κεντημάτων της Νάξου του 17ου και 18ου αιώνα από τη συλλογή του Victoria and Albert Museum.
            Επιμέλεια έκθεσης: Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, Ιστορικός Τέχνης, Ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.     
            Επιμέλεια οργάνωσης: Μιρέλλα Λεγάκη.

mail