Γιορτή ροδάκινου

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις, της 17η γιορτής ροδάκινου, στο Βελβεντό Κοζάνης. Κατά το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων, στο Μετόχι διεξήχθη η δράση από τον Μοτοσυκλέτιστικό Όμιλο Βελβεντού, με τίτλο «Μοτοπαιχνίδια» και στην πλατεία Πλάτανος πραγματοποιήθηκε λαϊκή και παραδοσιακή βραδιά. Στο γήπεδο Βελβεντού, οι τοξόκλητοι Κοζάνης διοργάνωσαν εκδήλωση ελεύθερης τοξοβολίας ενώ στην παιδική χαρά έγινε παρουσίαση του βιβλίου της Βίλυ Δημητρίου ταυτόχρονα με το καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά.
Αναλυτικότερα στη διάρκεια του δεύτερου μέρους των εκδηλώσεων της 17η γιορτής ροδάκινου αναμένονται οι εξής δράσεις:
● Από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Αυγούστου θα λειτουργεί στην πλατεία πλάτανος περίπτερο γευσιγνωσίας με προσφορά ροδάκινων και τοπικών εδεσμάτων στους επισκέπτες. 
● Την Παρασκευή 4.8.2023, στις 20:00 θα ξεκινήσει στο Σκεπασμένο το μουσικό φεστιβάλ «Lovesta» και στις 21:00, στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά.
● Το Σάββατο 5.8.2023, στις 19:00, μέλη του ΚΑΠΗ Βελεβντού  θα παρασκευάσουν μαρμελάδα ροδάκινο, στις 21:00, στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά και στις 21:30, στον χώρο του Προφήτη Ηλία, θα διεξαχθεί το «»1ο Green Side Festival».
● Την Κυριακή 6.8.2023, στις 11:00, στην παιδική χαρά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παιδικές κατασκευές, στις 19:00, στην πίστα του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Βελβεντού θα γίνει επίδειξη Moto Cross και στις 22:00, στην ταβέρνα «Εν Βελβεντώ», θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά. 
● Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Τάμη Παπασπανού με τίτλο «Τα φυτά των Πιερίων».
● Στην αίθουσα του ΚΔΑΠ Βελβεντού θα λειτουργεί έκθεση παιδικών δημιουργιών.
● Στο καφέ «Αίνιγμα wine bar»  θα προσφέρονται καθημερινά ποτά και εδέσματα με βάση το ροδάκινο.
● Στην κεντρική πλατεία θα διεξάγεται η δράση «Βγάλε μια φωτογραφία».
● Παράλληλα θα πραγματοποιούνται επισκέψεις στο λαογραφικό μουσείο Βελβεντού.

mail