Διμερείς τουριστικές σχέσεις Ελλάδας – Κίνας

[χρόνος ανάγνωσης 33 δευτερόλεπτα]

Η ενίσχυση των κοινών διμερών δράσεων στον τομέα του τουρισμού, υπήρξε το αντικείμενο της συνάντησης της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Xiao Junzheng.  
Ειδικότερα, συζητήθηκε η υλοποίηση της συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας για τη χρονική περίοδο 2022-2024 και η ενεργή συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στην Πρωτοβουλία της Συνόδου Υψηλού Επιπέδου Κίνας-Χωρών Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης,  για τον τομέα του τουρισμού.
            Ειδική αναφορά έγινε στην αναθέρμανση της τουριστικής κίνησης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας καθώς και στο αίτημα του Κινέζου Πρέσβη για λήψη άμεσων μέτρων από την ελληνική πλευρά για την επίσπευση των προθεσμιών έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (VISA) προκειμένου να διευκολυνθεί η τουριστική ροή.  
            Στην συνάντηση αποφασίσθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επόμενη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κίνας η λειτουργία της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου και η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης της.

mail