Εκστρατεία φιλαναγνωσίας

[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά και 21 δευτ.]

O Δήμος Πλατανιά διοργανώνει καλοκαιρινή εκστρατεία φιλαναγνωσίας για παιδιά 4-12 ετών. Συνδιοργανωτής σε αυτό το εγχείρημα η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.
Ένα καλοκαιρινό ταξίδι λοιπόν στον κόσμο των βιβλίων όπου επιλεγμένα βιβλία ταξιδεύουν στην ενδοχώρα και γίνονται η αφορμή για έκφραση, παιχνίδι και δημιουργία. Συγχρόνως βαλίτσες με βιβλία περιμένουν τους μικρούς αναγνώστες να τα δανειστούν.
Τα βιβλία που έχουν επιλεχτεί για τις εκπαιδευτικές  δράσεις ανάγνωσης και δημιουργίας, έχουν θεματικό άξονα τα συναισθήματα και τις σχέσεις μας με τους άλλους, με σκοπό να συνειδητοποιήσουμε τη μοναδικότητα και διαφορετικότητα μας και να εξερευνήσουμε τα συναισθήματα μας.
            Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ Ιωάννης Μαλανδράκης, δήλωσε τα παρακάτω «…. η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας πραγματοποιείται από τον Δήμο Πλατανιά σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, σε μια προσπάθεια να φέρουμε σε επαφή τα μικρά παιδιά με τον θαυμαστό κόσμο του βιβλίου, μέσα από δημιουργικές και πρωτότυπες δράσεις. Μια επαφή που τείνει να χαθεί, με την τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ψηφιακή επικοινωνία να κυριαρχεί στον ελεύθερο χρόνο τους.  Οι δράσεις που θα γίνουν  σε πλατείες και σε σημεία φυσικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος του Δήμου Πλατανιά στόχο έχουν τη δημιουργική προσέγγιση του παιδικού βιβλίου από τους μικρούς αναγνώστες , μέσα από την καθοδήγηση των έμπειρων συνεργατών μας, ώστε μέσα από μία απολαυστική περιήγηση  στις σελίδες των βιβλίων, να εκφραστούν , να ενεργοποιήσουν τη σκέψη τους, να παίξουν και να διασκεδάσουν. Τους ευχόμαστε «καλό ταξίδι» στον κόσμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας!…».
            Ο Διευθυντής της Ο.Α.Κ. κ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ανέφερε ότι «…σε μία περίοδο που ο καύσωνας μας κρατά κλεισμένους στο σπίτι, χωρίς να έχουν τα παιδιά μας τη δυνατότητα να βρεθούν και να μιλήσουν με συνομήλικους, η εκστρατεία αυτή του Δήμου Πλατανιά και της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, έρχεται για να βγάλει τα παιδιά στη δροσιά της πλατείας. Εκεί σε ένα τόπο συνάντησης και συναναστροφής όπου τα παιδιά θα γευθούν τη χαρά της επικοινωνίας, της συνάντησης, τη συλλογικότητας και τη δημιουργική γνώση. Να ξαναβρούν ήθη και έθιμα που θα τα επιτρέψουν να οικοδομήσουν το δικό τους αφήγημα, το δικό τους μύθο για ένα καλύτερο μέλλον της επαρχίας μας. Καλές συναντήσεις!».
            Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ασπασία Λουπάκη δήλωσε: «…στην ψηφιακή εποχή που ζούμε πλέον, τα παιδιά μας εκτίθενται στην τεχνολογία σε ολοένα και μικρότερη ηλικία. Όλοι επιθυμούμε να θέσουμε όρια και αναζητούμε υγιεινές συνήθειες για να αποφευχθεί η υπερβολική χρήση τόσο σε χρόνο όσο και σε ποιότητα. Το παιδικό βιβλίο και ο κόσμος του βιβλίου παραμένει μοναδικός για την ψυχή, την φαντασία και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας κάθε παιδιού. Ειδικά στην μοναξιά της ψηφιακής εποχής αποτελεί μια ξεχωριστή, δημιουργική επιλογή για τα παιδιά μας. Η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας αποτελεί μια κοινή προσπάθεια του δήμου Πλατανιά και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης για ένα διαφορετικό ταξίδι με έμπνευση για όλα τα παιδιά του Δήμου μας…».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
•1η ΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑ»
Τρίτη 01/08/23 -Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης – Ώρα 10.π.μ
•2η ΣΤΑΣΗ «ΕΠΙΛΕΓΩ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»  
Τετάρτη 02/08/23 – Βατόλακος- Είσοδος μονοπάτι Βαλσαμιώτη- Ώρα 10.π.μ
•3η ΣΤΑΣΗ «ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ»
Παρασκευή 04/08/23 – Πλατεία Βλαχερωνίτισσας – Ώρα 10π.μ
•4η ΣΤΑΣΗ «ΟΥΦ»  
Δευτέρα 07/08/23 -Αλικιανός- Άγιος Γεώργιος Βυζαντινό Εκκλησάκι – Ώρα 10.π.μ
•5η ΣΤΑΣΗ «ΧΑΡΑ ΜΕ ΛΕΝΕ …ΒΡΕΣ ΜΕ»
Τετάρτη 09/08/23 – Μωθιανά  Βρύση – Ώρα 10.π.μ
•6η ΣΤΑΣΗ «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»  
Παρασκευή 11/08/23 – Πλατεία Βλαχερωνίτισσας – Ώρα 10 π.μ.
•7η ΣΤΑΣΗ «ΠΟΛΥΧΡΩΜΙΑ & ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ».  
Παρασκευή 18/08/23 – Παραλία Ταυρωνίτη – Ώρα 10π.μ
•8η ΣΤΑΣΗ «ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩ»
Δευτέρα 21/08/23 – Ροδωπού Πλατεία – Ώρα 10.π.μ  
•9η ΣΤΑΣΗ «ΕΝΑΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ»
Τετάρτη 23/08/23 – Μωθιανά Βρύση – Ώρα 10π.μ
•10η ΣΤΑΣΗ «ΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΟΥΝ»  
Παρασκευή 25/08/23- Παραλία Ταυρωνίτη – Ώρα 10π.μ
•11η ΣΤΑΣΗ «Ο ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΣΤΗ ΑΣΠΡΙΚΗ ΧΩΡΑ»  
Δευτέρα 28/08/23 – Ραβδούχα (Πολιτιστικό Κέντρο) – Ώρα  10.π.μ
•12η ΣΤΑΣΗ«ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ»
Τετάρτη 30/08/23 – Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης – Ώρα 10.π.μ

mail