Ίδρυση ΕΚΑΒ Μαλεβιζίου

[χρόνος ανάγνωσης 53 δευτερόλεπτα]

Την αναγκαιότητα ίδρυσης μόνιμου τομέα ΕΚΑΒ που θα καλύπτει και το Δήμο Μαλεβιζίου, ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Δημήτρης Πιτσικάκης του συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης», με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης, κ. Νίκο Γιαννακουδάκη.  
            Όπως σημείωσε με έμφαση ο κ. Γιαννακουδάκης, το μέγεθος του Δήμου, το ανάγλυφο του, και το γεγονός ότι είναι ορεινός αλλά και τουριστικός ταυτόχρονα και δέχεται χιλιάδες τουρίστες, επιτάσσει τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ κοντά στον Δήμο Μαλεβιζίου.  Ένα τέτοιο σημείο δυνητικά, θα μπορούσε να είναι ο ΒΟΑΚ, για να καλύπτονται άμεσα έκτακτα περιστατικά επί της Εθνικής Οδού αλλά ταυτόχρονα να εξυπηρετούνται και οι ανάγκες του Μαλεβιζίου.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να βρεθεί λύση με την παρουσία μόνιμου ασθενοφόρου στην περιοχή, όχι μόνο για έκτακτα περιστατικά αλλά και για τη μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία που δεν μπορούν να μετακινηθούν και χρειάζονται να κάνουν εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα λόγω των παθήσεων που αντιμετωπίζουν.  
            Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Δημήτρης Πιτσικάκης, στην διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Γιαννακουδάκη, ως προς τις δυνατότητες της νομοθεσίας για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις σε σχέση και με τους ΟΤΑ, αλλά και ποιες οι προϋποθέσεις για την ύπαρξη του αναγκαίου προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν βάρδιες όλο το 24ωρο.
            Το αίτημα αυτό αποτελεί για τη «Συνεργασία Ευθύνης» πρώτη προτεραιότητα, ανέφερε ο κ. Πιτσικάκης και ήδη μπαίνει ψηλά στην ατζέντα. Τον κ. Πιτσικάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι Μαρία Λουμπάκη, Κρήτη Μπέρκη, Μαρία Χαχλιουτάκη, Ανδρέας Γιαννόπουλος.

mail