Εξαγορά Code BGP

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 8 δευτ.] 

Στην εξαγορά της εταιρίας τεχνοβλαστού του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ Code BGP, προχώρησε η Cisco, παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία δικτύων. Αυτή η εξαγορά, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Πληροφορικής, θα επηρεάσει θετικά την τοπική οικονομία, καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για συνεργασία μεταξύ της Cisco, του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης.
            Οι ιδρυτές της Code BGP, Ξενοφώντας Δημητρόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος), Βασίλειος Κοτρώνης (CTO) και Λευτέρης Μανασάκης (COO), επισημαόνουν ότι «Στην Ελλάδα, υπάρχει μια σημαντική δεξαμενή ταλέντων στη δικτύωση υπολογιστών και ευρύτερα στην επιστήμη των υπολογιστών, με την ικανότητα να συνεισφέρουν σε τεχνολογίες αιχμής. Αυτό αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για νέους επιστήμονες από έγκριτους ερευνητικούς οργανισμούς να ξεκινήσουν το επαγγελματικό τους ταξίδι δίπλα σε έναν παγκόσμιο ηγέτη της βιομηχανίας. Η έρευνα και η καινοτομία έχουν ριζώσει βαθιά στη Cisco ThousandEyes από την πρώτη μέρα ίδρυσής της και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η συνεργασία θα αποφέρει τεράστια οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».
            Από μεριάς της Cisco αναφέρεται πως «Η προσθήκη του Code BGP στην ομάδα ThousandEyes θα εμπλουτίσει την ήδη ολοκληρωμένη δεξαμενή έρευνας και μηχανικής μας στο Διαδίκτυο, επιτρέποντάς μας να αυξήσουμε τις δυνατότητες παρακολούθησης BGP και τον ρυθμό καινοτομίας, ώστε να επιταχύνουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης προβλημάτων και βελτιστοποίησης των πελατών μας για την παροχή του καλύτερου δυνατού ψηφιακές εμπειρίες στους χρήστες. 
            Η ομάδα του Code BGP προσφέρει εκτενή τεχνογνωσία και εμπειρία εφαρμοσμένης έρευνας στη δρομολόγηση και τη μέτρηση στο Διαδίκτυο. Η έρευνα των ιδρυτών έχει δημοσιευτεί σε κορυφαία συνέδρια και περιοδικά του κόσμου, όπως τα ACM SIGCOMM, ACM Internet Measurement Conference, IEEE/ACM Transactions on Networking, Science Magazine και IEEE INFOCOM. Οι ιδρυτές του είναι επίσης μεταξύ των δημιουργών του λογισμικού ανοιχτού κώδικα ARTEMIS για την ανίχνευση και τον μετριασμό της αεροπειρατείας προθέματος BGP σε πραγματικό χρόνο. Ομοίως, η λύση παρακολούθησης του Code BGP προσφέρει ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο πειρατείας BGP, διαρροών διαδρομής και ζητημάτων RPKI».

mail