Γαστρονομικές εμπειρίες Αττικής

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Με αυτόνομο περίπτερο και τη συμμετοχή των διακεκριμένων σεφ, της «Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις», της κας Αρτεμισίας Μπεμπλιδάκη και του κου Νίκου Δαούτη, διοργανώθηκε η προβολή του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο National Geographic Traveller Food Festival που διοργανώθηκε τον Ιούλιο 2023 στο Λονδίνο.
Ετοιμάστηκε μια γευστική πανδαισία βασισμένη στα τοπικά προϊόντα της Αττικής, όπως γιαούρτι, σύκα, μέλι, φέτα, ξηρούς καρπούς όπως το φιστίκι Αιγίνης -το οποίο προστέθηκε πρόσφατα στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-, μυρωδικά, κρασί κ.ά. Η ανταπόκριση των επισκεπτών επιβεβαιώνει ότι οι γεύσεις της Αττικής είναι μοναδικές, δημιουργούν γαστρονομικές εμπειρίες και χαράσσονται στην μνήμη όσων τις δοκιμάζουν.
            Το National Geographic Traveller Food Festival είναι το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας το οποίο φιλοξενεί διάσημους σεφ, συντάκτες και ειδικούς αποθεώνοντας το συνδυασμό ταξίδι και φαγητό. Στο κεντρικό περίπτερο παρέχεται ο χώρος στους εκθέτες μέσω ζωντανών παρουσιάσεων και συνεντεύξεων να δημιουργήσουν τις δικές τους γαστρονομικές εμπειρίες για το διεθνές κοινό.  Η γαστρονομία αποτελεί βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας μιας περιοχής και η Αττική προσφέρει πληθώρα ταξιδιωτικών εμπειριών και γεωγραφικών προορισμών σε συνδυασμό με μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
            Κατά την δεύτερη ημέρα της έκθεσης, την Κυριακή 16 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ειδική μαγειρική επίδειξη (Masterclass) με τίτλο «Flavours of Attica» στο Saffron Theatre εντός του εκθεσιακού κέντρου Business Design Centre. Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα για τους Βρετανούς, οι γαρίδες σαγανάκι. Η «καθαρότητα» και η «απλότητα» της συνταγής σε συνδυασμό με τα αρώματα και την αυθεντικότητα των πρώτων υλών ενθουσίασαν όσους παρακολούθησαν το master class και πιστοποίησαν την δυναμική της κουζίνας της Αττικής στο βρετανικό κοινό.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν 65 εκθέτες και περίπου 8.000 επισκέπτες.

mail