Αegean Regatta 2023

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 12 δευτ.]

Στο Μόλυβο της Λέσβου, την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης για 22η φορά, του ιστιοπλοϊκού αγώνα Αegean Regatta.
Στον αγώνα που αποτελεί θεσμό για το ναυταθλητισμό του Αρχιπελάγους, έχουν δηλώσει συμμετοχή 62 σκάφη και περισσότεροι από 600 ιστιοπλόοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αναμένεται να βιώσουν συναρπαστικές εμπειρίες στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου αλλά και να ζήσουν μοναδικές στιγμές στα πανέμορφα νησιά – σταθμούς του αγώνα.
            Η Aegean Regatta που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ξεκινά από το Μόλυβο της Λέσβου και με στάσεις στα Ψαρά και στις Οινούσσες θα καταλήξει στα Καρδάμυλα της Χίου στις 26 Αυγούστου 2023.  Ήδη τα πρώτα σκάφη έχουν φτάσει στο Μόλυβο, καιτο πρωί της Δευτέρας ξεκινούν τον αγώνα βάζοντας πλώρη για τα ιστορικά Ψαρά.
            Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Εριφύλη Βαρδάκη δήλωσε: «Για μία ακόμη χρονιά ανυπομονούμε να υποδεχθούμε στα πανέμορφα νησιά μας, όλους τους ιστιοπλόους που μετέχουν στην Aegean Regatta. Η Οργανωτική Επιτροπής μαζί με τους συνεργαζόμενους ομίλους έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και είμαι σίγουρη ότι και φέτος ο αγώνας θα στεφθεί από μεγάλη επιτυχία, Καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα».
Το πρόγραμμα της Aegean Regatta 2023  
• Δευτέρα 21 Αυγούστου – Μόλυβος
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Μόλυβος – Ψαρά, περίπου 65νμ
• Τρίτη 22 Αυγούστου – Ψαρά
21:00 Απονομές επάθλων
• Τετάρτη 23 Αυγούστου – Ψαρά
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Ψαρρά – Καρδάμυλα, περίπου 30νμ
• Πέμπτη 24 Αυγούστου – Καρδάμυλα
21:00 Απονομές επάθλων
• Παρασκευή 25 Αυγούστου – Καρδάμυλα
11:00 Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας
Καρδάμυλα – Οινούσσες περίπου 18νμ
21:00 Απονομές επάθλων
• Σάββατο 26 Αυγούστου – Οινούσσες, Καρδάμυλα
11:00 Παράκτια Διαδρομή
Οινούσσες – Καρδάμυλα, περίπου 8νμ
21:00 Τελετή Λήξης
            Τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2023 συντονίζει η Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου (ΠΕΚΕ Βροντάδου) και συνδοργανωτές Όμιλοι είναι οι : Α.Σ.Ι.Α.Θ. ΡΟΔΟΥ, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Καρδαμύλων.

mail