Φθινοπωρινές Γιορτές

[χρόνος ανάγνωσης 58 δευτερόλεπτα]

Το Φεστιβάλ Πόλης «Φθινοπωρινές Γιορτές» του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι για ακόμη χρονιά γεγονός. Ως θεσμός πια, εδώ και πάνω από μια δεκαετία, τιμά τον Πολιτισμό και τους ανθρώπους του, και μέσα από ένα μήνα μουσικών εκδηλώσεων, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων, θεάτρου σκιών για τα παιδιά, καταφέρνει να κάνει το πέρασμα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο ομαλό, ανώδυνο και γεμάτο ελπίδα. Γιατί αν κάτι ξέρει να κάνει η Τέχνη είναι να ζωντανεύει την ελπίδα. 
            Οι τρεις χώροι που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι η Πλατεία Παναγούλη, το Πάρκο Ασυρμάτου και το εμβληματικό Στρογγυλό Σχολείο «Τάκης Ζενέτος», με ελεύθερη είσοδο. Στους χώρους αυτούς θα διοργανωθούν πέντε μεγάλες συναυλίες, δύο σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, τέσσερεις μουσικοθεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις και οκτώ παραστάσεις Διαδημοτικού ερασιτεχνικού θεάτρου.
            Και φέτος, τα παραδοσιακά σχήματα διαδέχονται σύγχρονοι και νέοι καλλιτέχνες, το θέατρο σκιών για τα παιδιά θα είναι διάσπαρτο σε πλατείες, γειτονιές και πάρκα σε ολόκληρη την πόλη για 12 απολαυστικές παραστάσεις Καραγκιόζη, από τους καραγκιοζοπαίχτες Τάσο Κώνστα, Ιωάννη Αθανασίου και την ομάδα «Σκιές & Γέλια», ενώ οι θεατρικές παραγωγές του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, ανοίγουν την αυλαία του φεστιβάλ Πόλης ήδη από το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023. 
            Σημαντική για ακόμα μια φορά θα είναι η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Πόλης των τοπικών συλλόγων του Αγίου Δημητρίου: από τον Παλλεσβιακό Πολιτιστικό Σύλλογο, το Σύνδεσμο Απανταχού Αναφαίων, το Σύλλογο Κάτω Μεριάς Αμοργού «Αγία Παρασκευή», το Σύνδεσμο Απανταχού Κείων και το Σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου μέχρι τους Πόντιους της «Μαύρης Θάλασσας» και την Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών Αθηνών, όλοι τους επιφυλάσσουν μαγικές βραδιές.
Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πόλης «Φθινοπωρινές Γιορτές»

mail