Φεστιβάλ Οίνου

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνου στην Κατοχή Οινιαδών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Σεπτέμβριου 2023 και ώρα 7:30 στην Πάνω Πλατεία της Κατοχής.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Οινοπαραγωγών Κατοχής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
            Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τεράστια συμμετοχή φορέων, παραγωγών και κόσμου και καθιερώθηκε πλέον ως τοπική εορτή για την εγκαινίαση της περιόδου της συγκομιδής του σταφυλιού, της παραγωγής του κρασιού, των υποπροϊόντων της αμπέλου με σκοπό την περαιτέρω διεύρυνση των θεματικών και των εκδηλώσεων που θα περιβάλει το Φεστιβάλ τα επόμενα χρόνια.  
Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης αναλυτικά:
Καλωσόρισμα
• Σύντομο Καλωσόρισμα από τον Επαμεινώνδα Πανά εμπνευστή της Διοργάνωσης, Εκπαιδευτικό – Τέως Καθηγητή, ΕΠ.ΑΛ Κατοχής.
• Χαιρετισμός Δημάρχου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου.
Σύντομοι Χαιρετισμοί
Κεντρικές ομιλίες
• Ομιλία Φώτη Σκληρού, Καθηγητή, Τέως Διευθυντή 1ου Γυμνασίου Νεοχωρίου και νυν Διευθυντή 1ου Λυκείου Μεσολογγίου με τίτλο: «Αναφορά στην προέλευση ονομασίας, ετυμολογίας και την καλλιέργεια της αμπέλου στην ευρύτερη περιοχή».
• Ομιλία του Φανή Ντασιώτη, Χημικού Οινολόγου, Ειδικού στην ανάλυση και την επεξεργασία Οίνου με τίτλο: «Η διαδικασία παραγωγής και οινοποίησης της αμπέλου».
Απονομή διπλωμάτων συμμέτοχης
Μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο «Αχελώος».
Παραδοσιακά Εδέσματα από τον Σύλλογο Γυναικών Κατοχής «Αλθαία».
Ουσιαστική συμμετοχή του Συλλόγου Νεολαίας Κατοχής.
            Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να δοκιμάσουν τοπικές ποικιλίες κρασιού όπως Μαλαγουζιά, Μαυρούδι, Αυγουστολίδη ή Γουστολίδη από τα δρύινα βαρέλια των παραγωγών καθώς και τοπικά εδέσματα που έχουν ως βάση τους τον Οίνο και τα προϊόντα της αμπέλου.

mail