Εκλογή Διοίκησης Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων

[χρόνος ανάγνωσης 55 δευτερόλεπτα]

Η νεοϊδρυθείσα Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων – ΕΕΝ, εξέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο φιλόξενο κτήριο του Ελληνικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά -ΕΒΕΠ. Στον νεοσύστατο φορέα έχουν ενταχθεί χιλιάδες επιχειρήσεις – μέλη του Ε.Β.Ε.Π., η πλειονότητα των επιχειρήσεων ρυμουλκών, εφοδιαστών, κορυφαίες επιχειρήσεις του Υπερταμείου, αλλά και εταιρείες ηγέτες, με σημαντική συνεισφορά στο ετήσιο ΑΕΠ και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.
            Πρόεδρος της Ένωσης εξελέγη ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλους του ομίλου ONEX.
Αναλυτικά η σύνθεση της πρώτης Διοίκησης της ΕΕΝ είναι ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παναγιώτης Ξενοκώστας
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κορκίδης Βασίλειος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κεράτσας Κωνσταντίνος
ΤΑΜΙΑΣ
Σταματόπουλος Ιωάννης
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Αχλαδίτης Κωνσταντίνος
Μαυρίκος Νικόλαος
Ξηραδάκης Παύλος
Μετά την εκλογή του ο κ. Πάνος Ξενοκώστας τόνισε ότι «Τα ναυπηγεία συνιστούν την πλατφόρμα διασύνδεσης της Ναυτιλίας και των πλοίων με το σύνολο των εθνικών βιομηχανιών, των υπαρχόντων τεχνολογικών δυνατοτήτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η Ε.Ε.Ν. από την πλευρά της επιδιώκει να συμβάλει στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων μεταξύ βιομηχανίας, επιχειρήσεων, εργαζομένων και θεσμικών εκπροσώπων στοχεύοντας αυτό να αυξήσει κατακόρυφα το ΑΕΠ της χώρας μες τα επόμενα χρόνια».
            Στα άμεσα σχέδια της Ε.Ε.Ν. είναι να συμβάλει στην άρση νομοθετικών και θεσμικών στρεβλώσεων, που λειτούργησαν σαν τροχοπέδη για τη ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ενεργοποιώντας τη δυναμική της στο έπακρον. Υιοθετώντας πολιτικές εξωστρέφειας, σκοπός είναι η θεσμική θωράκιση του ελληνικού βιομηχανικού οικοσυστήματος, αλλά και η ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας συνέργειας με εργατικά σωματεία και αρμόδιους φορείς, ώστε να επαναπροσδιοριστεί ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πλαίσιο, με επίκεντρο τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

mail