Μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση

[χρόνος ανάγνωσης 42 δευτερόλεπτα]

Με την μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Πλατεία Συντάγματος, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα ισχύος και αποτροπής.
Χιλιάδες πολίτες μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν και χειροκρότησαν όλα τα σώματα με έντονα χειροκροτήματα αυτά των ειδικών δυνάμεων. Τον Αττικό ουρανό διέσχισαν σχηματισμοί πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Αεροπορίας, του Ναυτικού και του Στρατού, αποτελούμενοι από F16 Viper, Rafales, Mirages, Phantom, P3B ORION, C130, C27, ελικόπτερα Απάτσι, Καϊόβα, Σινούκ και Aegean Hawk.
          Μετά το πέρας της παρέλασης με δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας. Την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Αναλυτικά η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας:
«Γιορτάζουμε σήμερα την 25η Μαρτίου 1821, κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία του έθνους μας. Τη μέρα που οι πρόγονοί μας ξεσηκώθηκαν κατά του τουρκικού ζυγού, ελευθέρωσαν την πατρίδα και έθεσαν την απαρχή της δημιουργίας του ελληνικού κράτους. Το ηρωικό τους παράδειγμα, η αυταπάρνηση και η γενναιότητά τους, μας υπενθυμίζουν, απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας, ότι οι Έλληνες αντλούμε στην ιστορία μας δύναμη από την ενότητα και την ομοψυχία.
Χρόνια πολλά!»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»