Γαστρονομικός τουρισμός στις Φιλιππίνες

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 20 δευτ.]

Το Πρώτο Περιφερειακό Φόρουμ του ΟΗΕ για τον γαστρονομικό τουρισμό για την Ασία και τον Ειρηνικό θα πραγματοποιηθεί στο Cebu των Φιλιππίνων, στις 26-27 Ιουνίου 2024. Διοργανώνεται σε συνδυασμό με την 36η Κοινή Συνάντηση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΗΕ για την Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό και η Επιτροπή Τουρισμού του ΟΗΕ για τη Νότια Ασία (36η ΚΓΠ-CSA), θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που το Φόρουμ Γαστρονομίας μεταφέρεται σε περιφερειακό επίπεδο. 
          Το Φόρουμ, που διοργανώνεται ετησίως από τον Τουρισμό των Ηνωμένων Εθνών και το θυγατρικό του μέλος, το Basque Culinary Center (BCC), πρόκειται τώρα να κάνει το περιφερειακό του ντεμπούτο. Με οικοδεσπότη την κυβέρνηση των Φιλιππίνων, αυτή η εναρκτήρια περιφερειακή έκδοση υπόσχεται να χρησιμεύσει ως σημείο συνάντησης για εμπειρογνώμονες και κράτη μέλη αφοσιωμένα στην ενίσχυση του ρόλου του γαστρονομικού τουρισμού στην ανάπτυξη προορισμών. 
          Το Φόρουμ θα φιλοξενήσει υπουργικό διάλογο για να συζητηθούν πολιτικές για την προώθηση ενός οδικού χάρτη για τον γαστρονομικό τουρισμό στην περιοχή.  Υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης των τοπικών παραδόσεων και της προστασίας της γης και των προϊόντων για την ανάπτυξη βιώσιμου γαστρονομικού τουρισμού, μια συζήτηση στο πάνελ θα συζητήσει καινοτόμες στρατηγικές με παραδείγματα από την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα.
          Η εκδήλωση θα καλωσορίσει επίσης τη συμμετοχή προορισμών και ειδικών που ασχολούνται ενεργά με την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού ως εργαλείο κοινωνικής ένταξης, όπως η Πρέσβειρα Τουρισμού του ΟΗΕ σεφ Μαργαρίτα Φόρες, καθώς και η σεφ Vicky Cheng από το Χονγκ Κονγκ (Κίνα). Ο Lionel Dabbadie, ο εκπρόσωπος του FAO για τις Φιλιππίνες, μαζί με εκπροσώπους της JTB Corporation – του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού γραφείου στην Ιαπωνία – και εκπροσώπους του Jeju Tourism Organization (Δημοκρατία της Κορέας), θα παρουσιάσουν σε δύο από τα καλύτερα τουριστικά χωριά από τον UN Tourism, το Sehwa και Dongbaek. 
          Επιπλέον, ως μέρος μιας συνεχούς προσπάθειας για την προώθηση της βιωσιμότητας, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν οικονομικά αποδοτικές και περιβαλλοντικά υπεύθυνες στρατηγικές για τη μεγιστοποίηση της χρήσης τοπικών προμηθειών και την ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων μέσω της πρόληψης, της κυκλικότητας και των πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στον γαστρονομικό τουρισμό. 
          Αυτό το Φόρουμ πρόκειται να καλωσορίσει περίπου 200 συμμετέχοντες, θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά. Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές έως τις 16 Ιουνίου 2024. 

mail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *