Εθνική γραμμή Σημίτη

Συνεδρίασε ο τομέας εξωτερικής πολιτικής και άμυνας του Κινήματος Αλλαγής την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 υπό του συντονιστή κ. Πέτρο Ευθυμίου υπεραμυνόμενος τις μέχρι τώρα πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στην εξωτερική πολιτική.
Με το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Πέτρος Ευθυμίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται μπροστά σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας. Είναι φανερό ότι η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα, τόσο στην ελληνική όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως έπραξε με τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974.
Η αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, απαιτεί ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο στη βάση της εθνικής γραμμής ότι δεν διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτα και σε κανέναν. Απαιτείται υψηλός βαθμός ετοιμότητας για μέτρα και αντίμετρα ακύρωσης και αποτροπής των τουρκικών στόχων. Με επιδίωξη πλήρους συνέργειας των Ευρωπαίων Εταίρων, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, τις οποίες αφορά επίσης η τουρκική επιθετικότητα. Η Ελλάδα έχει στα χέρια της σημαντικότατα εργαλεία και ισχυρές δυνάμεις αποτροπής, τα οποία οφείλουμε να συντονίσουμε και να αξιοποιήσουμε άμεσα.
Το ΠΑΣΟΚ έχει παραδώσει υποδειγματική παρακαταθήκη πατριωτικής αποφασιστικότητας και επιτυχούς αποτροπής ευθέων απειλών με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην κρίση του 1987. Έχει επίσης επιδείξει γόνιμα αποτελέσματα με μακρούς μεθοδικούς και αποτελεσματικούς χειρισμούς, όπως η στρατηγική του Ελσίνκι και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον Κώστα Σημίτη. Σε αυτή την γραμμή εθνικής ευθύνης κινείται σήμερα το Κίνημα Αλλαγής και θα την υπηρετήσει με συνέπεια, από όποια θέση του ορίσει ο ελληνικός λαός.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»