Κρήτη εκτός Μεταφορικού Ισοδύναμου

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. – Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», τοποθετήθηκε ο Γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε ότι η θετική ανταπόκριση του κ. Κουβέλη στο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής που εκφράστηκε από τον κ. Καρρά και τον ίδιο προσωπικά, για ένταξη της Κρήτης στις νησιωτικές περιοχές με την επέκταση των αρµοδιοτήτων της Γενικής Γραµµατείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι θετική αλλά τόνισε την άρνηση της προηγούμενης ηγεσίας για την ένταξη της στο Μεταφορικό Ισοδύναμο και την αόριστη υπόσχεση της τωρινής για ένταξη στο β’ εξάμηνο του 2019 μόνο για εμπορεύματα.
Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής επιμένουμε ότι η Κρήτη πρέπει να ενταχθεί πλήρως για όλους και για όλα, χωρίς αποκλεισμούς στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, δηλαδή για α) τις μεταφορές αγαθών από και προς την Κρήτη, β) την μετακίνηση των Κρητικών και γ) τις μεταφορές καυσίμων, καλώντας την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την θέση της και αν το αποδέχεται να καταθέσει τη ρύθμιση τώρα.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, ο κ. Σαντορινιός, παρά τις αντιδράσεις των Κρητικών, επιμένει στις απόψεις του.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»