«Αυτά τα δίκαια αιτήματα είναι διεκδίκηση και της Δημοτικής Αρχής, γιατί δεν αρκεί η ατομική ευθύνη, πρέπει και το κράτος να πάρει τις ευθύνες του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.» τόνισε ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πατρέων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, συμμετείχαν την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 στην κινητοποίηση με παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία ΠΓΝΠ και στο ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας».
Ακόμη ο κ. Πελετίδης επισήμανε ότι πρέπει να καλυφθούν όλα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης μας, να δοθούν όλα τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στο υγειονομικό προσωπικό, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, πλήρης επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Κρατικές ευθύνες πανδημίας