Εισαγγελική έρευνα πλημμυρών Ευβοίας

Στη παραλία του Καλάμου Αττικής βρέθηκε η σωρός του αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι της Εύβοιας. Πρόκειται για τον όγδοο νεκρό της φονικής πλημύρας στην κεντρική Εύβοια ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.
Επίσης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας κ. Προκοπίου έδωσε εντολή για τη διερεύνηση των αιτιών και τυχόν ευθυνών για τον θάνατο 8 ανθρώπων στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια.
Η κατεπείγουσα παραγγελία δόθηκε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας για το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή». Η δεύτερη είναι στην πταισματοδίκη Χαλκίδας με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού «Λήλαντα» ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών έχει σχέση με τους θανάτους των πολιτών. Για το θέμα θα οριστεί πραγματογνώμονας που θα συντάξει πόρισμα, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στα σημεία της καταστροφής αντιεισαγγελέας για αυτοψία.

mail