Απεργία λιμενεργατών COSCO

Απεργία 24ωρη προειδοποιητική, στο λιμάνι του Πειραιά τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιεί η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά – ΕΝΕΔΕΠ από τις 6πμ και διοργανώνει συγκεντρώσεις στις πύλες του λιμανιού.
          Οι λιμενεργάτες διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους και ειδικότητες στο λιμάνι, επαναπρόσληψη των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά.
          Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ υπογραμμίζει ότι «Οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση γιατί η εργοδοσία της DPORT «COSCO» μετά από 3 συναντήσεις με ομάδες διαπραγμάτευσης και από τις δύο πλευρές, το μόνο που έκανε ήταν να κωλυσιεργεί και να αναβάλει για επόμενη συνάντηση τις προτάσεις της, επικαλούμενη τις μεταξύ τους διαφορές για το πως θα είναι σύμβαση μεταξύ τους.
Ποσό μας κόπτει… να βρουν λύση!
Νόμος για εμάς είναι να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια, να μπορούμε να γυρνάμε πίσω σώοι και αβλαβείς!
Η σημερινή τους προκλητική προσβλητική ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι δεν θέλουν να υπογράψουν ΣΣΕ παρά μόνο με τα δικά της παιδιά, για να τη φέρει στα δικά της μέτρα.»
          Σημειώνεται ότι τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών της COSCO και του σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ, στις προβλήτες II και III.

Επίσης επισημαίνουν πως η απεργία είναι συνέχεια του πολυήμερου αγώνα, που έδωσαν οι λιμενεργάτες της ΟΟ5ΟΟ, το Νοέμβρη του 2021 και πέτυχαν την ικανοποίηση των περισσότερων αιτημάτων τους, σπάζοντας την αδιαλλαξία της εργοδοσίας.

mail