Το Κεντρί

«Ένα μυθιστόρημα που συναρπάζει με την πλοκή του. Μια νέα πεζογράφος, η Ζωή Αποστόλου, με το πρώτο αυτό βιβλίο της μπαίνει θριαμβευτικά στων «ιδεών την πόλη» και στα εγκόλπια πάθη των πρωταγωνιστών της».

Βασίλης Βασιλικός

Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα της Ζωής Αποστόλου «Το Κεντρί» από τις Εκδόσεις Τόπος.
          Ο Αλέξανδρος έχει πάρει απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Εγκαταλείπει την πόλη με τη μηχανή του, για να πραγματοποιήσει τον σκοπό του. Στη διαδρομή σώζει μια νεαρή κοπέλα, τη Λευκή, από τα χέρια ενός σωματέμπορα. Ο Φώτης, κατ’ επίφαση ευυπόληπτος πολίτης και αρχηγός του κυκλώματος που την κρατούσε αιχμάλωτη, στέλνει τους άντρες του να την εντοπίσουν. Στο μεταξύ ο Αλέξανδρος επιστρέφει με τη Λευκή στο διαμέρισμά του και σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με τους άντρες του Φώτη αλλά και τον ίδιο.
          Από το σημείο αυτό ξεκινά μια αναπόφευκτη αναμέτρηση ανάμεσα στον Φώτη και στον Αλέξανδρο. Καθώς ο ένας αναζητά τα ίχνη του άλλου, κυριαρχεί μια διαρκής εναλλαγή ρόλων, με το θύμα να γίνεται θύτης και αντίστροφα: τα λάθη και οι αδυναμίες του ενός γίνονται η δύναμη του άλλου σε μια μάχη με διακύβευμα την ίδια τους τη ζωή.
          Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας άνθρωπος είναι αποφασισμένος να χάσει τα πάντα; Όταν δεν φοβάται τον θάνατο;

          Η Ζωή Αποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αλιβέρι Ευβοίας. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Από το 1992 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Καταλυτική στάθηκε το 2019 η συνάντησή της με τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, στη διάρκεια του σεμιναρίου δημιουργικής γραφής που δίδασκε. Το Κεντρί  είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

mail