Στοχευμένος Συγκρητισμός Εξωστρέφειας

[χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά και 30 δευτ.]

Συνέντευξη του Λευτέρη Αυγενάκη

Ο συκρητισμός με στοχευμένες ενέργειες μπορεί και πρέπει να περάσει τα Ελληνικά σύνορα ώστε η κρητική διατροφή και τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας, να γίνουν κτήμα των πολιτών της Ευρώπης, επισημαίνει σε συνέντευξη στο GRPRESS, ο Λευτέρης Αυγενάκης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποψήφιος βουλευτής του νομού Ηρακλείου, στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.


            Ποιο είναι το αποτύπωμα του Ράλλυ Ακρόπολις και του Ποδηλατικού Γύρου, καθώς και τα οφέλη για την Κρήτη;
           
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, είναι δυο εμβληματικά παγκόσμια αθλητικά γεγονότα, τα οποία εντάχθηκαν ξανά στα αγωνιστικά ημερολόγια των Διεθνών Ομοσπονδιών τους, χάρις στις συντονισμένες προσπάθειές μας. Ανακτήσαμε τη εμπιστοσύνη και την έξωθεν καλή μαρτυρία, που είχε χαθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και η Ελλάδα επέστρεψε πολύ δυναμικά στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι.
Οι εικόνες της χώρας μας προβάλλεται παντού, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και αυτό δεν θα μας βοηθά μόνο σε αθλητική ανάπτυξη, αλλά ενισχύει σημαντικά τον αθλητικό τουρισμό και κατ’ επέκταση τις τοπικές και την εθνική οικονομία.
            Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις, λοιπόν, μετά από απουσία 8 ετών, επέστρεψε το 2021 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC). Τα οφέλη της διεξαγωγής του αγώνα το 2021 (εν μέσω πανδημίας και περιορισμένων μετακινήσεων) μετρήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στα 35 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών το νούμερο αυτό αυξήθηκε στα 50 εκατ. ευρώ για το 2022.
Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του WRC Promoter, το EKO Ράλλυ Ακρόπολις μεταδίδεται σε 150 χώρες και ένα δυνητικό κοινό 49 εκατομμυρίων τηλεθεατών, ενώ το μιντιακό αποτύπωμα του αγώνα άγγιξε 637 εκατομμύρια ανθρώπους.
            Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, διοργανώθηκε ξανά το 2022 μετά από 10 χρόνια απραξίας και  σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε, πέρσι και φέτος μεταδόθηκε από 42 διεθνείς τηλεοπτικούς οργανισμούς σε 164 χώρες και των 5 ηπείρων, με 346 ώρες  τηλεοπτικής μετάδοσης, σε 1,3 δισεκατομμύρια σπίτια!
Επίσης, 4 κορυφαία παγκοσμίως πρακτορεία ειδήσεων (Eurovision News, Thomson Reuters, SNTV, AFP) μετέδωσαν τη διοργάνωση.   
            Η Κρήτη φιλοξένησε και πέρσι και φέτος από δύο ημέρες τη διοργάνωση, πριν εκείνη αναχωρήσει για την υπόλοιπη Ελλάδα και αποκόμισε άμεσα και έμμεσα οφέλη.
Άμεσα από τη διαμονή των ομάδων, των στελεχών της διοργάνωσης και τους θεατές και έμμεσα με τις εικόνες του τόπου μας να μεταδίδονται στα πέρατα του κόσμου!
Πέρσι ήταν το Κούλε και όλη η διαδρομή από το Ηράκλειο έως τα Χανιά και φέτος το Karteros Beach Sports Center και όλη η φυσική ομορφιά, η ιστορία, ο πολιτισμός και τα μνημεία του νομού Ηρακλείου, καθώς ο Γύρος τον διέσχισε από τον βορρά προς τον νότο και από τη δύση προς την ανατολή.

            Έχετε συμβάλει στην εξωστρέφεια του πρωτογενή τομέα των Κρητών, ποια τα επόμενα βήματα;
           
Πράγματι, έχουμε θέσει ως στόχο την προβολή και τη διάδοση της φημισμένης κρητικής διατροφής και των εξαιρετικών προϊόντων που παράγει ο τόπος μας. Προβολή και διάδοσή τους ως πρότυπο υγιεινής διατροφής και ευζωίας, με συνδετικό κρίκο τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό.
           
Το 2022, αλλά και το 2023, πριν από μερικούς μήνες, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, με τους ξενοδοχειακούς φορείς, τους επιχειρηματίες εστίασης και διανομής τροφίμων και τους παραγωγούς μας και διοργανώσαμε με εξαιρετική επιτυχία το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στο Ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών.
           
Ο συγκρητισμός απέδωσε, η πρωτοβουλία οδήγησε σε περίπου 20.000 B2B συναντήσεις κάθε φορά και συμβάλαμε στην επίτευξη σπουδαίων επαγγελματικών συμφωνιών. Στην καθιέρωση των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία, στις επιχειρήσεις διανομής τροφίμων και εστίασης, μέσα κι έξω από το νησί της Κρήτης.Ενισχύουμε αποφασιστικά τον πρωτογενή τομέα, αναδεικνύουμε τις αξίες της κρητικής διατροφής, της υγιεινής διατροφής για την άσκηση και την διαδίδουμε στους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι γίνονται «πρεσβευτές» της στις χώρες τους.
            Αυτήν την υπεραξία θα αξιοποιήσουμε περαιτέρω, μέσα από ακόμα πιο διαδραστικές και δυναμικές δράσεις, σχεδιάζοντας το Παγκρήτιο Φόρουμ να βγει και έξω από τα ελληνικά σύνορα, να απλωθεί η διοργάνωσή του στην Ευρώπη.

            Ποια είναι τα κύρια θέματα που εστιάζετε στην επόμενη κοινοβουλευτική θητεία;
           
Η Νέα Δημοκρατία έχει δρομολογήσει κομβικά έργα πνοής, που πρόκειται να αλλάξουν ριζικά την όψη της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας, μέσα από ένα σχέδιο το οποίο έχει μεγάλη μελετητική ωριμότητα, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένους φορείς υλοποίησης.  
           
Στοχεύουμε:• στην ανάπτυξη –επιτέλους- σύγχρονων δικτύων και υποδομών με τα εμβληματικά έργα της κατασκευής του ΒΟΑΚ και του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι που θα εκτοξεύσουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες και την οικονομία του νησιού μας• στην αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής, σε συνδυασμό με την πράσινη μετάβαση,
• στην υλοποίηση επενδύσεων που θα προσδώσουν πρόσθετη αξία σε σειρά τομέων, από τον πολιτισμό έως την έρευνα και την καινοτομία, και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
           
Προκειμένου να συμβεί αυτό, οι συμπολίτες μας πρέπει να συγκρίνουν την 4ετία μας με εκείνη των Τσίπρα – Καμμένου, τις προγραμματικές εξαγγελίες και τους συνεπείς στην υλοποίησή τους και να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που κυβέρνησε οδηγώντας τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας, της εθνικής αυτογνωσίας, ενός υπεύθυνου πατριωτισμού και μιας δυναμικής ανοδικής πορείας της οικονομίας. Και τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον δρόμο της προκοπής για την αναπτυξιακής Ελλάδα, την κοινωνική Ελλάδα, την ψηφιακή Ελλάδα, την πράσινη Ελλάδα, την ισχυρή Ελλάδα.
           
Και, βέβαια, ζητώ από τους συμπολίτες μου να με αξιολογήσουν αυστηρά, να συγκρίνουν το έργο μου αυτά τα τέσσερα χρόνια με άλλους Ηρακλειώτες Υπουργούς και βουλευτές και να με εμπιστευτούν ξανά!Ήμουν πάντα εδώ, πασχίζαμε όχι μόνο για τον Αθλητισμό, αλλά για όλα τα ζητήματα και τα προβλήματα του νομού μας, χωρίς καμία στιγμή να αδιαφορήσω.  
Συνεργάστηκα με όλους, ανεξαιρέτως, για το καλό του τόπου μας, έχουμε χτίσει μια έντιμη σχέση και αυτή τους την αμέριστη στήριξη την επιστρέφω και θα την επιστρέφω πολλαπλάσια.Με ισχυρή Νέα Δημοκρατία από την κάλπη της Κυριακής, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!Προχωράμε μαζί, σταθερά, μπροστά!

mail