Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 20 δευτ.]

Με μεγάλη συμμετοχή φορέων της πόλης πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τη συγκρότηση της Οργανωτικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2023 «Φάνης Τσιμιγκάτος», που ορίστηκε για το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023.
            Στη σύσκεψη συμμετείχε για πρώτη φορά και ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου. Ο Πρόεδρός του κ. Δημήτρης Παλούμπης εξέφρασε την ικανοποίηση του, που ο σχεδιασμός του Ημιμαραθωνίου έχει λάβει υπ’ όψη του κι ευνοεί τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και δήλωσε ότι οι έμποροι του ιστορικού κέντρου θα στηρίξουν στην πράξη το σπουδαίο αυτό γεγονός.
            Οι στόχοι για τον φετινό μεγάλο Ημιμαραθώνιο της πόλης που τέθηκαν στη σύσκεψη, η οποία διήρκεσε πάνω από δυόμισι ώρες, συνοψίζονται:
1. Προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού αθλητών υψηλού επιπέδου και διεύρυνση του διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα.
2. Πιο αποτελεσματική προώθηση του Ημιμαραθωνίου και αύξηση της συμμετοχής των δρομέων υγείας.
3. Αντιμετώπιση των μικρών αδυναμιών που παρατηρήθηκαν στον Ημιμαραθώνιο του 2022.
            Για όλους αυτούς τους στόχους διατυπώθηκαν και καταγράφηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και ορίστηκαν θεματικές επιτροπές και υπεύθυνοι, που θα τις υλοποιήσουν.
Ο μεγάλος Ημιμαραθώνιος της Πάτρας θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Πατρέων και τη ΔΕΥΑΠ, όπως και πέρυσι, αλλά και από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, που απάντησε ήδη θετικά και θα είναι συνδιοργανώτρια, ενώ αναμένεται και η απάντηση  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχει επίσης προσκληθεί από το Δήμο να είναι κι αυτή συνδιοργανώτρια. 
            Συνδιοργανωτής θα είναι εφέτος και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας  «Φειδιππίδης»,  ενώ ο Αγώνας θα τελεί πάλι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, θα ενταχθεί στο καλεντάρι του και τα ρεκόρ θα αναγνωριστούν από τον ΣΕΓΑΣ και την παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF).
            Ο μεγάλος Ημιμαραθώνιος Πάτρας εφέτος θα τελεί και υπό τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού – & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΜΛΑ-Υ).
            Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενώ θα διατηρηθεί ο περυσινός κορμός με την προσθήκη εκπροσώπων των νέων φορέων που συμμετέχουν και θα ανακοινωθεί άμεσα, μαζί με τους Πρεσβευτές του Αγώνα.
            Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι:  
Γιώργος Παπανδρεόπουλος, Πρόεδρος 
Τάκης Πετρόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου 
Βασίλης Καρανάσιος, μέλος 
Γιάννης Παυλάκης, μέλος 
Παναγιώτης Μητρούλιας, μέλος 
            Στην Τεχνική Επιτροπή ορίστηκαν: 
Βαγγέλης Τζελάτης, Πρόεδρος 
Νίκος Μπαλάσης, μέλος 
Κώστας Κούτρας, μέλος 
Βασίλης Βενέρης, μέλος 
Κώστας Χριστόπουλος μέλος
            Τεχνικοί Διευθυντές παραμένουν οι Γιώργος Τάνταρος και Γιάννης Δαγκόγλου, ενώ θα είναι δύο οι Τεχνικοί Σύμβουλοι, ο Κώστας Μπούσιας όπως ήταν και πέρυσι και ο πρώην πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων Νίκος Κουβαράς.

mail