Ψυχική εργασιακή υγεία

[χρόνος ανάγνωσης 36 δευτερόλεπτα]

Η ημερίδα για την ψυχική υγεία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 5 μμ στην αίθουσα «Γεώργιος Κασιμάτης» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Γ. Κασιμάτη 1, Πλ. Οδησσού – 2ος όροφος) και απευθύνεται σε επιχειρηματίες και εργαζομένους.
          Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου με τίτλο «Η ψυχική ανθεκτικότητα στους χώρους εργασίας», όπου θα συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης και αποφόρτισης με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητάς μας.
Την Ημερίδα διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, όπου θα συζητηθεί η σημαντική κοινωνική δράση για τα άτομα με αυτισμό, με πρωταγωνιστή τον Σύλλογο.
          Επισημαίνεται ότι στην κοινωνία του σήμερα, όπου η πίεση, η ανταγωνιστικότητα κι ο θυμός εμφανίζονται καθημερινά και μπορούν να μεταβάλλουν αρνητικά το εργασιακό περιβάλλον, με συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία του εργαζομένου, αλλά και της οικογένειάς του, πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για να συμβάλλουμε στην μείωση των παραγόντων που αποτελούν κίνδυνο για την ψυχική υγεία των ανθρώπων, στην ενημέρωση και στην ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που μας προβληματίζουν.

mail