[χρόνος ανάγνωσης 52 δευτερόλεπτα]
Σημαντική πολιτική εξέλιξη σηματοδοτεί η σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον Ανδρέα Λοβέρδο και στελέχη του κόμματος των «Δημοκρατών». Η συνάντηση επισφράγισε την προσχώρηση του κ. Λοβέρδου και των συνεργατών του στη Νέα Δημοκρατία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε τον Ανδρέα Λοβέρδο και τα στελέχη, υπογραμμίζοντας ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι πάντα ανοιχτή σε όσους πιστεύουν σε μια ισχυρή, σύγχρονη και ευρωπαϊκή Ελλάδα.
Στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός ανέφερε:
• «Καλωσορίζουμε στη Νέα Δημοκρατία τον καθηγητή Ανδρέα Λοβέρδο και στελέχη των Δημοκρατών. Ο ίδιος δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς έχει ήδη μακρά πορεία στην πολιτική. Ενώ η παράταξή μας έχει αποδείξει ότι κρατά ανοιχτές τις πόρτες της σε κάθε δύναμη που πιστεύει στην ισχυρή, σύγχρονη, δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα.»• «Μακριά από ταμπέλες και δόγματα, λοιπόν, ενώνουμε τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Ιδίως σε μία διεθνή συγκυρία αβεβαιότητας που επιβάλλει ενότητα, συνεργασία και εσωτερική πολιτική σταθερότητα. Ανδρέα, καλή αρχή και καλή δύναμη.»
Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε συνοπτικά και με νόημα: «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα.»
Η κίνηση αυτή αναμένεται να συζητηθεί έντονα στον πολιτικό διάλογο, καθώς ενισχύει το πολιτικό φάσμα της Νέας Δημοκρατίας και επιβεβαιώνει την τάση για ενότητα δυνάμεων σε μια περίοδο διεθνών προκλήσεων.
