Οι Έλληνες τιμούν Ιστορία και Ήρωες

«45 χρόνια πέρασαν από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και 51 από την επιβολή της Απριλιανής δικτατορίας. Σήμερα τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου αλλά και τους αγωνιστές της αντίστασης που δεν βρίσκονται πλέον ανάμεσά μας, τον Παναγιώτη Ελή, τον Νικηφόρο Μανδηλαρά, τον Σπύρο Μουστακλή, τον Τάσο Μήνη, τον Γιώργο και Αλέκο Παναγούλη, τον Σάκη Καράγιωργα, τον Λευτέρη Βερυβάκη και εκατοντάδες άλλους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα που βασανίστηκαν απάνθρωπα, φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν από τη χούντα του Παπαδόπουλου. Φόρο τιμής επίσης αποτίουμε και στον Ελληνικό λαό που στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν αποδέχτηκε ούτε στιγμή το τυραννικό καθεστώς των Συνταγματαρχών, όπως έγινε με τις δικτατορίες του Φράνκο στην Ισπανία και του Σαλαζάρ στην Πορτογαλία.
Οι Έλληνες κάθε στιγμή αποδεικνύουν ότι τιμούν την Ιστορία και τους ήρωές τους.
Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί κορυφαίο ιστορικό γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης και αιώνιο σύμβολο για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των κοινωνικών αγώνων.
Ας παραμείνει η σημερινή μέρα σύμβολο μνήμης για αντίσταση και αγώνα. Ας μην θεωρούμε το πολίτευμα της Δημοκρατίας δεδομένο ή αυτονόητο αγαθό. Είναι καθήκον και χρέος μας να προασπίζουμε κάθε στιγμή τη Δημοκρατία και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν την επιστροφή στις σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας μας.» αναφέρει δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»