Ενίσχυση Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Στην ενίσχυση των φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας στις περιοχές Natura, διαθέτοντας από ευρωπαϊκούς πόρους ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για τους Φορείς Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Κορώνειας – Βόλβης – Χαλκιδικής, λίμνης Κερκίνης, περιοχών Βόρα – Πάικου – Βερμίου και Θερμαϊκού Κόλπου, ενώ ένας επιπλέον αριθμός περιοχών του δικτύου Natura 2000 στην Κεντρική Μακεδονία εμπίπτει στην αρμοδιότητα και ευθύνη των Φορέων Διαχείρισης οροσειράς Ροδόπης και περιοχών Δυτικής Μακεδονίας.
«Οι προστατευόμενες περιοχές είναι ο φυσικός πλούτος, ο περιβαλλοντικός θησαυρός της Κεντρικής Μακεδονίας. Για να αντιληφθεί ο κόσμος πόσο σημαντικό είναι το περιβαλλοντικό απόθεμα αρκεί να κατανοήσει ότι στην περιοχή μας έχουμε 65 χαρακτηρισμένες περιοχές Natura» δηλώνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Οι φορείς καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους για να χρηματοδοτηθούν, καθώς η σχετική πρόσκληση είναι ήδη ανοιχτή.

 

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»