Επίθεση Αστυνομίας κατά μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών

Την επίθεση της Αστυνομίας κατά μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση που εξέδωσε έχει ως εξής:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης στη Θεσσαλονίκη, απέναντι σε ανήλικους μαθητές, σε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, φοιτητικών Συλλόγων, εκπαιδευτικών, που ήθελαν απλά να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και όχι να ματαιώσουν την εκδήλωση με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας.
Η κυβέρνηση επιστρατεύει τον αυταρχισμό γιατί η πολιτική της είναι αντιλαϊκή. Άλλωστε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιλέγει να συνδιαλέγεται «κεκλεισμένων των θυρών» μόνο με αυτούς που υποστηρίζουν τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της.
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία να παλέψουν ενάντια στο αντιδραστικό σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο και για μια Παιδεία που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες τους».

 

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»