Περικοπή συντάξεων

«Τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα με τα οποία η Κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου έχει δεσμεύσει τη χώρα συνεχίζουν να λειτουργούν σε βάρος της οικονομίας και των νοικοκυριών, καθώς και για το 2019 το πρωτογενές πλεόνασμα θα ανέλθει στα 7δισ., ως αποτέλεσμα των συσσωρευμένων φόρων και περικοπών.
Έτσι και παρά τις φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας, αυξημένοι για το 2019 είναι οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, κυρίως ο Φ.Π.Α. και ο φόρος εισοδήματος (611 εκατ. και 373 εκατ. αντίστοιχα), ενώ η συσσώρευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών λόγω της υπερφορολόγησης ξεπέρασε τα 100 δισ.» δήλωσε ο Γιάννης Κουτσούκος, υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών για τον Προϋπολογισμό του 2019 του Κινήματος Αλλαγής.
Επίσης τόνισε «παρά την μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς του Νόμου Κατρούγκαλου για τους παλαιούς συνταξιούχους, μειωμένη είναι -μεταξύ άλλων περικοπών- και η δαπάνη για συντάξεις, καθώς συνεχίζεται η περικοπή των συντάξεων των νέων συνταξιούχων, των επικουρικών, των ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας κλπ.
Η αντιαναπτυξιακή οπτική του Προϋπολογισμού αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, εκτός των άλλων, παραμένει καθηλωμένο το Π.Δ.Ε., μάλιστα κατά 550 εκατ. χαμηλότερο από τις προβλέψεις του Μ.Π.Δ.Σ.
Οι αιρέσεις και οι επιφυλάξεις του Δημοσιονομικού Συμβουλίου γύρω από τους όρους υλοποίησης του υπεραισιόδοξου στόχου του Προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,5%, σε συνδυασμό κυρίως με την προεκλογική περίοδο που ήδη ξεκίνησε, το ασταθές περιβάλλον, την αδυναμία προσέλκυσης επενδύσεων, την έλλειψη ρευστότητας, τα  προβλήματα στο Τραπεζικό Σύστημα και το υψηλό ιδιωτικό χρέος και τόσα άλλα, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν για μια ακόμα φορά στη διάψευση του Κυβερνητικού σεναρίου. Εξάλλου, στις φθινοπωρινές εκτιμήσεις η Ε.Ε. προσεγγίζει την ανάπτυξη για το 2019 στο 2%.
Κατά συνέπεια, η Κυβέρνηση που παίρνει 10 για να μοιράσει 1,  όχι μόνο δεν είναι σε θέση να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την οικονομία από την κρίση, αλλά προσπαθεί για μια ακόμα φορά να δημιουργήσει νέες επικίνδυνες αυταπάτες στον ελληνικό λαό.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»