Παράνομη ανταλλαγή ακινήτων ΔΕΠΑ

«Αποκαλύπτεται ότι υπήρχε σε προχωρημένο στάδιο, σχέδιο παράνομης ανταλλαγής ακινήτων της εταιρείας ELFE έναντι χρέους της προς τη ΔΕΠΑ. Επίσης στο θέμα της διαχείρισης των χρεών της ΔΕΠΑ είχε εμπλακεί και ο υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης. Όπως προκύπτει από τα mails που δημοσιεύτηκαν, ο υπουργός Επικρατείας ενημερώνεται λεπτομερώς για την εκτόξευση των χρεών και για την πρόταση ανταλλαγής των δεσμευμένων ακινήτων της ELFE έναντι χρέους» επισήμανε στους πολιτικούς συντάκτες η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη.
Ακόμη υπογράμμισε «Τα ακίνητα αποτιμήθηκαν 9.000.000 πριν από 6 χρόνια και συζητούνταν η ανταλλαγή τους -αν και δεσμευμένα- έναντι χρέους 90.000.000. Τόσο ήταν το χρέος των ELFE προς τη ΔΕΠΑ. Η εκτίμηση της αξίας σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Καθημερινής έγινε από την πλευρά των ELFE και όχι από την πλευρά της ΔΕΠΑ. Είναι λοιπόν απαραίτητο να έχουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση.
Έχουμε θέσει μια σειρά ερωτήματα εδώ και δύο εβδομάδες. Η κυβέρνηση δεν απάντησε σε καμία περίπτωση επί της ουσίας. Δεν κάνουμε υποθέσεις. Έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Έχει ήδη κινηθεί η Δικαιοσύνη εναντίον του κ. Κιτσάκου, και έχει ήδη ο κ. Κιτσάκος κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις και έχει δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το ποιους ακριβώς ενημέρωνε και με ποια διαδικασία.»
Για τις εξελίξεις στο σκοπιανό τόνισε:
Η Ν.Δ. έχει πολύ συγκεκριμένη θέση. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας στην παρούσα Βουλή. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε υπερ της κύρωσης της συμφωνίας και στην επόμενη Βουλή, όπου όλα δείχνουν ότι θα είμαστε πλειοψηφία. Όλα τα άλλα αφορούν στην ευθύνη άλλων κομμάτων και είναι ζητήματα τα οποία επανειλημμένα έχουμε συζητήσει.
Παράλληλα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της Ν.Δ. στον Νίκο Ταχιάο ανέφερε:
Έχω τη χαρά να σας ανακοινώσω ότι στον Δήμο Θεσσαλονίκης η ΝΔ θα υποστηρίξει τον κ. Νίκο Ταχιάο. Είναι ένας πολύ γνωστός Θεσσαλονικιός. Έχει μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία, έχει διατελέσει επί σειρά ετών όχι μόνον δημοτικός σύμβουλος, αλλά και αντιδήμαρχος. Ο κ. Ν. Ταχιάος είναι ένας από τους πρωτεργάτες εμβληματικών projects που βοήθησαν την καθημερινότητα των πολιτών στη Θεσσαλονίκη, όπως ο σχεδιασμός της νέας παραλίας και το Δημαρχιακό Μέγαρο. Και έχει πιστωθεί πολλές σημαντικές πολιτιστικές πρωτοβουλίες. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει για την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης, και με τη στήριξη όλων μας, πιστεύουμε ότι θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος.
Έχουμε ανακοινώσει τη στήριξή μας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Δίνουμε στήριξη στους τρεις μεγάλους δήμους, στους υποψηφίους των τριών μεγάλων δήμων. Σας έχουμε ανακοινώσει μέχρι τώρα την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»