Ημέρα διεθνούς αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με αφορμή τη σημερινή ημέρα διεθνούς αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα του για να αποκτήσει τη δική του πατρίδα.
Σε ανακοίνωση της ΟΓΕ τονίζεται:
«Βρισκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων γυναικών που αργοπεθαίνουν οι ίδιες και τα παιδιά τους στις ισραηλινές φυλακές, που τα βλέπουν να δολοφονούνται εν ψυχρώ από τον ισραηλινό στρατό, που ζούνε μια ζωή αβίωτη, ενώ το τείχος της ντροπής χωρίζει τη γη τους και τα χωριά τους, που απομακρύνονται βίαια από τα σπίτια τους, ενώ ισοπεδώνονται οι παλαιστινιακοί οικισμοί και επεκτείνονται διαρκώς οι ισραηλινοί εποικισμοί.
Συνεχίζουμε για αυτό ανυποχώρητα τη δράση μας, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα του λαού και των γυναικών της Παλαιστίνης, αναδεικνύοντας ότι αυτοί που οπλίζουν και στηρίζουν το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ δεν είναι άλλοι από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ανάμεσα σε αυτούς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αναβαθμίζει τις οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της με το Ισραήλ. Αρνείται να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.
Η ΟΓΕ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, αντιπαλεύοντας κάθε προσπάθεια ενοχοποίησης της αντίστασης και της δράσης του στο όνομα της «τρομοκρατίας». Πραγματικός τρομοκράτης κατά των λαών είναι ο ιμπεριαλισμός. Αυτός είναι που σπέρνει πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Για αυτό ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού δεν είναι μόνο δικός του, είναι και δικός μας.
Η ΟΓΕ θα συμπαραστέκεται στον λαό και τις γυναίκες της Παλαιστίνης μέχρι την τελική τους νίκη. Μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην πατρίδα τους, να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι, να σταματήσουν οι εποικισμοί, να γκρεμιστεί το τείχος της ντροπής, να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Θα είμαστε δίπλα τους ανυποχώρητα μέχρι να αποκτήσουν το δικό τους ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με τον λαό κυρίαρχο στο κράτος αυτό, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»