Συγκέντρωση συμπαράστασης ΑΔΕΔΥ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού της Συμβουλίου, των Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Σωματείων και ευρύτερα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουμε το «παρών», την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, ώρα 09:30πμ, στο Β’ αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, κτήριο 2, αίθουσα 1), για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους και να απαιτήσουμε την αθώωση τους.» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
Επίσης τονίζεται «Η Κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής «απάντησαν» αμέσως στο αίτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της ΠΟΠΟΚΠ για την ενίσχυση του ΕΦΚΑ με μόνιμους διορισμούς, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία εργαζομένων και ασφαλισμένων.
Η «απάντηση» δόθηκε με τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των συνδικαλιστών – μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελμάτων (ΟΑΕΕ), Βαγενά Χρήστου και Μανουρά Ελένης. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμπονται σε δίκη την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, με τη διαδικασία του αυτόφωρου και με βάση το «ιδιώνυμο» που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση.
Το «έγκλημα» των συναδέλφων μας είναι ότι υλοποιώντας αποφάσεις του Συλλόγου τους, της ΠΟΠΟΚΠ και με τη στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχαν στην κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ κινητοποιούνται εδώ και καιρό, αντιδρώντας στην υποστελέχωση και απαξίωση του οργανισμού τους.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και την Κυβέρνηση που αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Καταγγέλλουμε, επίσης, την ηγεσία του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» και την Κυβέρνηση που κλιμακώνουν την πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.
Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις συνδικαλιστών
Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»