Απολύσεις γιατρών

Στις 31 Δεκεμβρίου 2018 επίκειται η απόλυση 1000 περίπου γιατρών (800 από ΠΕΔΥ και 200 από Νοσοκομεία), αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.
Ακόμη τονίζεται «Την 1 Ιανουαρίου 2019 για 11 εκ. πολίτες θα υπάρχουν μόνο 845 οικογενειακοί γιατροί.
Την 1 Ιανουαρίου 2019 ένα χρόνο μετά την υπόσχεση Τσίπρα για ημερομηνία έναρξης λειτουργίας 239 ΤΟΜΥ σε 65 νομούς, λειτουργούν μόνο 96 οι πιο πολλές εντός των Κ.Υ σε ελάχιστους νομούς και η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Την 1 Ιανουαρίου 2019 η παραπομπή σε ειδικό γιατρό χρειάζεται υποχρεωτική παραπομπή από τον (ανύπαρκτο για τους πολλούς οικογενειακό γιατρό).
Όλα τα νησιά του Αιγαίου, όλη η Δυτική Αθήνα, όλη η περιφέρεια του Πειραιά, όλη η Πελοπόννησος (πλην Πάτρας), όλη η Ήπειρος (πλην Ιωαννίνων), όλη η Στερεά Ελλάδα, όλο το Ιόνιο, όλη η Δυτική Μακεδονία, όλη η Θεσσαλία και η Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης) έμειναν χωρίς παθολόγο ή Γενικό Γιατρό και παιδίατρο, γιατί οι γιατροί γύρισαν την πλάτη στις ιδεοληπτικές εμμονές του Υπουργείου Υγείας.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπογράψει τις δεσμεύσεις για φραγμό στην ελεύθερη πρόσβαση και δίνει ψεύτικες υποσχέσεις για διευθετήσεις ,εκβιάζοντας τους Γιατρούς των Κ.Υ και παραπλανά για να κερδίσει χρόνο, αδιαφορώντας για τους πολίτες.
Υπάρχει λύση:
– Εγκατάλειψη της ιδεοληψίας των ΤΟΜΥ και επιστροφή στη λογική
– Κανείς γιατρός που υπηρετεί, εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με όλους τους γιατρούς, ελεύθερη επιλογή για όλους τους πολίτες.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»