Σκάνδαλο «ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη»

«Εδώ και τρεις εβδομάδες το Μαξίμου σιωπά ενώ οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη» διαδέχονται η μία την άλλη. Και τα ερωτήματα που θέτουμε σήμερα είναι τα εξής: Ποια είναι η σχέση του κ. Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο.
Και να ξέρουμε, επίσης, τι είδους υπηρεσίες παρείχε στο συγκεκριμένο επιχειρηματία, τον κ. Λαυρεντιάδη, την ώρα που εκτοξευόταν το χρέος της επιχείρησής του, των λιπασμάτων στην Καβάλα προς τη ΔΕΠΑ. Όπως ξέρετε, έχει ήδη οριστεί σχεδόν παραμονές Χριστουγέννων, για τις 21 του μηνός, η συζήτηση της ερώτησης για τη ΔΕΠΑ» ανέφερε στους πολιτικούς συντάκτες η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη.
Επίσης για την πιθανότητα κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας τόνισε «Όλα τα κοινοβουλευτικά μας όπλα είναι στο τραπέζι. Εξαρχής έχουμε επισημάνει ότι είμαστε εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς αυτή βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Είναι νομίζω σαφές -και το επαναλαμβάνουμε- ότι εφόσον έρθει  αυτή η συμφωνία στη Βουλή, ο κάθε βουλευτής αναμετράται με τη συνείδησή του».
Παράλληλα για τη συνταγματική αναθεώρηση του Συντάγματος διευκρίνισε «Έχουμε προτείνει συγκεκριμένα άρθρα για τη συνταγματική αναθεώρηση. Στο θέμα της ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, κ. Μητσοτάκης τα είχε θέσει πολύ έγκαιρα, όταν ο ίδιος ήταν πολύ νέος βουλευτής. Τότε δεν συνάντησε την ανάλογη ανταπόκριση. Τώρα, όμως, που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, θα ήθελα ειδικά να αναφερθώ στην υπόθεση του άρθρου 16, ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει μια ξεκάθαρη πρόταση για την αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου. Η Νέα Δημοκρατία ζητά να είναι αναθεωρητέο το άρθρο 16, έστω και με την πλειοψηφία των 151 βουλευτών, από την παρούσα Βουλή, ώστε η επόμενη Βουλή να καθορίσει το περιεχόμενό του με πλειοψηφία 180 βουλευτών. Όπως ξέρετε, δεν υπάρχει κανένα άλλο Κράτος στον κόσμο το οποίο να έχει  ρητή απαγόρευση για τη λειτουργία των μη κρατικών Πανεπιστημίων. Και αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να ακούσει τον κ. Μητσοτάκη, ας ακούσει τους διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, οι οποίοι με την επιστολή τους στην «Καθημερινή της Κυριακής» ζητούν την αναθεώρηση του άρθρου 16 ως απαραίτητο βήμα Δημοκρατίας. Θα μου επιτρέψετε να διαβάσω μόνο μια παράγραφο από τη συγκεκριμένη επιστολή: «Όποιο πρότυπο και αν επιλεγεί”, λένε οι διακεκριμένοι καθηγητές και εννοούν δημόσιο ή ιδιωτικό, «θα πρέπει ο νομοθέτης με σοβαρότητα, βέβαια, αλλά απερίσπαστος από νομικά κωλύματα να μπορεί να το προσαρμόσει στις εκάστοτε συνθήκες».
Τέλος για τη διαχείριση του μεταναστευτικού υπογράμμισε «Τις προηγούμενες μέρες δεν έλαβε δημοσιότητα το γεγονός ότι τρεις άνθρωποι πέθαναν σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων από αναθυμιάσεις, από μαγκάλια. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στο Μαρακές και τον περιμένουμε να επιστρέψει για να μας εξηγήσει, επιτέλους, πως σπαταλήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια που προέρχονται από ευρωπαϊκές πηγές ή προέρχονται από διεθνή βοήθεια και γιατί οι πρόσφυγες ζουν κάτω από τόσο αναξιοπρεπείς, τόσο κακές συνθήκες. Και γιατί  δεν έχει προχωρήσει ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους παράτυπους μετανάστες. Αναμένουμε, επίσης, από τον Πρόεδρο της Βουλής να ορίσει, επιτέλους, τη συζήτηση για την Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή την οποία έχει αιτηθεί η Νέα Δημοκρατία εδώ και πάρα πολύ καιρό. Εμείς περιμένουμε. Και περιμένουμε τις απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα».

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»