Οικονομική ενίσχυση στρατιωτών

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε το ΚΚΕ στην Βουλή, για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των στρατευμένων νέων που υπηρετούν την θητεία τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Για καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους στρατιώτες λόγω των εορτών.
Οι στρατευμένοι νέοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με ευθύνη της κυβέρνησης, υποχρεώνονται σε μια σειρά από έξοδα, που επιβαρύνουν σοβαρά τα χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα της λαϊκής οικογένειας.
Ένα μεγάλο έξοδο για τους φαντάρους αποτελεί η μετακίνηση τους, ιδιαίτερα όπως κατά την περίοδο των εορτών.
Η κυβέρνηση τη στιγμή που δαπανά τεράστια ποσά για νατοϊκούς εξοπλισμούς και η χώρα μας κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στις νατοϊκές χώρες για αυτούς, διαθέτει πενιχρά ποσά για τους στρατευμένους νέους. Αυτή την περίοδο των εορτών χρειάζεται να πάρει έκτακτη απόφαση και να ενισχύσει τους στρατιώτες, που το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα είναι κάτω των 12.000 ευρώ. Να τους χορηγηθεί ΤΩΡΑ εφάπαξ ενίσχυση 200 ευρώ. Επίσης στους στρατευμένους νέους που έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια, να δοθεί εφάπαξ ενίσχυση ύψους 751 ευρώ.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη χορήγηση των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων στους οπλίτες για την περίοδο των εορτών;
Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Λιάνα Κανέλλη
Σταύρος Τάσσος

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»