Δικαστική προσφυγή ιατρών νοσοκομείων κατά κυβέρνησης

Σε δικαστική προσφυγή θα προχωρήσουν τα μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για τα χαμένα αναδρομικά από 1 Ιανουαρίου 2017 μέχρι και σήμερα.
Σε ανακοίνωση επισημαίνεται:
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μετά τη στάση εργασίας και τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, συζήτησε μαζί του τα θέματα των επικουρικών γιατρών και της αναπροσαρμογής του ιατρικού μισθολογίου. Ειπώθηκαν τα εξής:
• Όσον αφορά το θέμα των επικουρικών γιατρών μάς είπε ότι οι θα απολύονται από 31/12/18 χωρίς καμία παράταση, αλλά τους έδωσε το δικαίωμα να μπουν στις λίστες των Υ.Πε. των επικουρικών, έτσι ώστε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία αντικατάστασης όσων φύγουν και να μη μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα στα νοσοκομεία καθώς αποχωρούν 498 άτομα και οι διαδικασίες της λίστας είναι χρονοβόρες.
• Για το θέμα της αναπροσαρμογής του ιατρικού μισθολογίου, και σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), το Φεβρουάριου του 2018, που μας δικαιώνει, έχουμε ήδη χάσει 8 μήνες. Ο Υπουργός μάς ενημέρωσε ότι δεν έχει ακόμα κάνει καμία συζήτηση με το υπουργείο Οικονομικών. Πιέσαμε στο ότι ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει γιατί είναι άδικο για τους γιατρούς, καθώς είναι ο μόνος κλάδος που έχει υποστεί μείωση μισθού που φτάνει το 52,3%.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»