Εμπαιγμός γονέων-εκπαιδευτικών-μαθητών

«Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τον εμπαιγμό της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας. Πρώτα η δήθεν κατάργηση των Πανελλαδικών και η καθιέρωση συστήματος ελεύθερης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση την οποία ανακοινώνουν κάθε χρόνο αλλά δεν έχουμε ακόμη δει  ένα αξιόπιστο σύστημα εισαγωγής . Εξαπατούν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές διότι αυτά που μεθοδεύουν δε συνάδουν ούτε με ελεύθερη πρόσβαση, ούτε με κατάργηση των εξετάσεων και φυσικά ούτε έχουν σχέση με ένα σύστημα  εισαγωγής αδιάβλητο, αντικειμενικό κι αξιοκρατικό. Σήμερα, δυο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις εορτές των Χριστουγέννων, ο κ. Υπουργός  προκαλεί διότι χωρίς καν διάλογο ανακοίνωσε ένα άλλο σύστημα διορισμών.» τονίζεται σε ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται «Σε κάθε περίπτωση αυτά που ο κ. Υπουργός μεθοδεύει για το σύστημα διορισμών μας βρίσκει πλήρως αντίθετους.
1. Καταργεί οριστικά το διαγωνισμό ΑΣΕΠ  και έτσι αποκλείει  χιλιάδες αποφοίτους εκπαιδευτικών σχολών  αλλά και εκπαιδευτικούς που έχουν  μικρή  ή και καθόλου προϋπηρεσία. Δυστυχώς επιστρέφουμε πολλά χρόνια πίσω.
2. Δεν υπολογίζει όλη την προϋπηρεσία αλλά μόνο μέχρι 120 μήνες.
3. Το κριτήριο των Κοινωνικών λόγων δεν διευκρινίζεται ως προς τη μοριοδότηση.
4. Δεν έχει ρυθμιστεί το θέμα των οργανικών θέσεων. Ιδιαίτερα  στην Ειδική Αγωγή δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες. Θα πρέπει σε όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια τουλάχιστον  να ιδρυθούν Τμήματα Ένταξης και μετά να κάνει διορισμούς. Κοροϊδεύει έτσι τους αναπληρωτές Παράλληλης Στήριξης, διότι η Παράλληλη Στήριξη δε συνιστά οργανικότητα.
Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε ξεκάθαρη και σταθερή θέση:
Διορισμοί και προσλήψεις από ενιαίους πίνακες με βάση αντικειμενικά κριτήρια (βαθμολογία από διαγωνισμό ΑΣΕΠ, διδακτική προϋπηρεσία, ακαδημαϊκοί τίτλοι και κοινωνικά κριτήρια).
Σεβόμαστε τους δεκάδες χιλιάδες Αναπληρωτές, που δίνουν τη μάχη στις εσχατιές της Πατρίδας μας υπηρετώντας την Εκπαίδευση αλλά και τις 100.000 και πλέον εκπαιδευτικούς  που έχουν μικρή ή και καθόλου προϋπηρεσία.
Όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα στο όνειρο πάντα με αξιοκρατία, αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη.
Δυστυχώς οι λέξεις αξιοκρατία, δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»