Ζήτημα Δημοκρατίας

«Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο. Ζήτημα που δημιουργεί η απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης του να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων.
Γι’ αυτό και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για θεσμική εκτροπή» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μετά την συνάντηση  της με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος.
Ακόμη υπογράμμισε «Δυστυχώς οι μεθοδεύσεις εντείνονται. Με ωμές καθεστωτικές αντιλήψεις και ενέργειες που παραπέμπουν σε παρακράτος. Οι επιθέσεις που γίνονται με την κάλυψη και καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά δικαστικών λειτουργών, διευκολύνουν και το έργο της δεξιάς συνιστώσας της Κυβέρνησης, που εκτελεί το σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να προασπίσει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, την Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, την λειτουργία του κράτους Δικαίου.
Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας.
Να εγγυηθούμε τη διαφάνεια, τη λογοδοσία που δεν εξυπηρετούνται με αυτές τις μεθοδεύσεις και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.
Θα συγκρουστούμε ανοιχτά με όλους τους εκφραστές της θεσμικής εκτροπής.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»