«Μακρόν Παραιτήσου»

Συνεχίστηκαν το Σάββατο 5 Ιανουαρίου οι κινητοποιήσεις από τα «Κίτρινα Γιλέκα» στην Γαλλία. 35 άτομα εκ των οποίων 27 ηλικιωμένοι συνελήφθησαν στο Παρίσι και τέθηκαν υπό κράτηση.
Χαρακτηριστικό των κινητοποιήσεων, που είναι η πρώτη για το 2019 ήταν η μεγαλύτερη συμμετοχή των Γάλλων και η έκφραση οργής και θυμού.
Οι Γάλλοι αποδόμησαν γρήγορα τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πλέον δεν εισακούεται σε ότι κι αν λέει δίνοντας την εντύπωση τεχνοκράτη με ξύλινο λόγο καθώς μίλησε για «ακραία βία εναντίον της Δημοκρατίας».
Οι διαδηλωτές θέλοντας να φθάσουν στο γαλλικό κοινοβούλιο οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων έκλεισαν όλα τα περάσματα με αποτέλεσμα να εξοργίσουν τους διαδηλωτές. Επίσης εισέβαλαν στα γραφεία του κυβερνητικού εκπροσώπου Μπενζαμέν Γκριβό. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Μακρόν Παραιτήσου», «Στοπ στην δημοσιονομική αδικία».
Η Brigitte Bardot σε συνέντευξή της στην Midi Libre ερωτηθείς για τα «Κίτρινα Γιλέκα» δήλωσε «Όχι μόνο τους καταλαβαίνω, αλλά είμαι μέρος αυτών. Όταν βλέπω τα εκατομμύρια ευρώ που χρησιμοποιούνται για πράγματα αφάνταστης ματαιότητας, όταν βλέπω τις κινήσεις των πολιτικών με ιδιωτικά αεροπλάνα, με αυτοκίνητα με οδηγούς… Όλα αυτά τα χρήματα που δαπανώνται…. Δώστε τα σε άτομα που τα έχουν ανάγκη. Ο Εμανουέλ Μακρόν ορκίστηκε ότι αυτό το χειμώνα δεν θα κοιμηθούν στους δρόμους περισσότερο άστεγοι. Δεν υπήρξαν ποτέ τόσοι πολλοί.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»