Ναι στη φιλία των λαών όχι στη συμφωνία των Πρεσπών

«Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικό μας ΟΧΙ στην συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και τους ευρωατλαντικούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.
Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικό μας ΝΑΙ στην ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη του ελληνικού με τον γειτονικό λαό.
Είναι το γνήσιο ΟΧΙ και το αληθινό ΝΑΙ αυτά που δέσποσαν σήμερα το πρωί στην Ακρόπολη, σε αυτό το αιώνιο σύμβολο του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού, που έκανε τον γύρο του κόσμου.
Προβάλλοντας έτσι, τη μόνη ειλικρινή, σταθερή, ταυτόχρονα πατριωτική και διεθνιστική θέση, που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων τόσο στη χώρα μας όσο και στις γειτονικές μας χώρες.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται απόψε, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, τη συμφωνία που σχεδίασε, υλοποίησε και υπέγραψε τελικά με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, κατά παραγγελία του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της ΕΕ, κατά παραγγελία του μεγάλου κεφαλαίου για να κάνουν τις μπίζνες τους στα Βαλκάνια.
Σ’ αυτήν τη συμφωνία λέμε ΟΧΙ, γιατί λέμε ΟΧΙ στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λέμε ΟΧΙ στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό που έχει βγάλει το κεφάλι και έξω και μέσα στην Ελλάδα.
Καλούμε τους εργάτες, τους άνεργους, τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων να δυναμώσουν την αντίθεσή τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ.
Να παλέψουν για την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων από την Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για να μην μπουν κι άλλοι λαοί σ’ αυτή τη φυλακή.
Να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα μαζί με τους κομμουνιστές, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών, για να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο, με τη δική μας εξουσία, την εργατική εξουσία.» ανέφερε στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, σε συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) ενάντια στην συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.
Επίσης τόνισε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα ότι δήθεν εκείνη κατάφερε να λύσει ένα ιστορικό πρόβλημα χρόνων που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε, για να διασφαλίσει τάχα την ειρήνη, για να προωθήσει τη φιλία μεταξύ των λαών.
Λέει ψέματα.
Γιατί η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί λύση.
Καμιά λύση προς όφελος των λαών δεν μπορεί να προκύψει, όταν αυτή έχει υπαγορευτεί από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Και η συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας με τον Ζάεφ γράφει με μεγάλα γράμματα «Made in USA, made in NATO», με την έγκριση της ΕΕ.
Όλα τα άλλα που λένε είναι ψέματα.
Γιατί η ειρήνη, η φιλία μεταξύ των λαών, δεν συμβιβάζεται με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι με σημαία το «διαίρει και βασίλευε», μακελεύουν, ματώνουν τους λαούς για τα συμφέροντά τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα γιατί θέλει να κρύψει την αλήθεια.
Και η αλήθεια είναι ότι βασικός στόχος της συμφωνίας είναι η ένταξη της γειτονικής χώρας, της ΠΓΔΜ, στο ΝΑΤΟ τώρα και σε μια προοπτική στην ΕΕ.
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συμφωνία είναι μέρος των γενικότερων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια, στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στα Βαλκάνια.
Και στα Βαλκάνια και σε ολόκληρη την περιοχή είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος πόλεμος, οικονομικός πόλεμος, για το ποιος θα βάλει στο χέρι τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τους αγωγούς, ο οποίος έχει φτάσει στο σημείο στρατιωτικών προετοιμασιών, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.
Και ο πόλεμος είναι η συνέχεα της πολιτικής με άλλα βίαια μέσα.
Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, προσπαθούν να ανακόψουν, να προλάβουν τα σχέδια και την επιρροή Ρωσίας – Κίνας.
Η Ρωσία έχει ήδη σημαντικά ερείσματα στη Σερβία.
Γενικότερα τα Βαλκάνια είναι προνομιακή αγορά, αλλά και πεδίο διαπάλης για τη διέλευση ή όχι του ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ.
Και για την Κίνα, τα Βαλκάνια αποτελούν ένα «κανάλι» για το δρόμο του μεταξιού προς την Ευρώπη, με την αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και την ανάπτυξη σιδηροδρομικών δικτύων της Σερβίας.
Γι’ αυτό βιάζονται για την ολοκλήρωση της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει κι άλλα χοντρά ψέματα.
Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης, τμημάτων του μεγάλου εγχώριου κεφαλαίου, διεκδικεί μερίδιο από τη μοιρασιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.
Αυτό ακριβώς είναι και το περιεχόμενο της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, του ηγετικού ρόλου που θέλει να παίξει η Ελλάδα στην περιοχή.
Ηγετικό ρόλο στην υλοποίηση των  επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ διεκδικεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό κάποιων μερίδων της εγχώριας αστικής τάξης.
Ο λαός μας, βέβαια, όλα αυτά τα έχει ακούσει ξανά στο παρελθόν, από τους προγόνους του ΣΥΡΙΖΑ.
 «Ηγετικό ρόλο» διεκδικούσε και η κυβέρνηση του Σημίτη, όταν η χώρα μας γινόταν ξέφραγο αμπέλι για να στηρίξει τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.
Όταν με σύνθημα την «οικονομική διείσδυση» στα Βαλκάνια ήθελε να εξασφαλίσει νέα πεδία κερδοφορίας και φτηνή εργατική δύναμη για τις ελληνικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με μισθούς για τους εργαζόμενους εκεί, ακόμα και κάτω των 300 ευρώ.
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συμφωνία υπογράφτηκε κάτω από την απρόκλητη παρέμβαση των ιμπεριαλιστών.
Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ καθόρισαν τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα.
Αυτοί έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω καταπάνω στην αστική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Ζάεφ για να υπογράψει, στους βουλευτές των άλλων αστικών κομμάτων της ΠΓΔΜ για να ψηφίσουν τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους. 
Όλοι αυτοί έπεσαν πάνω στο γειτονικό λαό για να πει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα που είχε ως ερώτημα «είστε υπέρ της εισόδου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία»;
Κι όταν ο λαός τους γύρισε την πλάτη και απείχε από την κοροϊδία με ποσοστό αποχής που έφτασε στο 70%, τότε αυτοί τον έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια.
Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη συμφωνία την επέβαλε το ΝΑΤΟ.
Κι όταν μιλάμε για το ΝΑΤΟ, μιλάμε για αυτή τη δολοφονική μηχανή που με το αίμα των λαών άλλαξε τα σύνορα δύο και τρεις φορές στα Βαλκάνια, βομβάρδισε, διαμέλισε τη Γιουγκοσλαβία, διαμόρφωσε κράτη – προτεκτοράτα.
Μιλάμε γι’ αυτό τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό, που πραγματοποιεί μεγάλες ασκήσεις πολέμου, με δεκάδες χιλιάδες στρατού από όλες τις χώρες – μέλη του, ανάμεσά τους και από την Ελλάδα.
Που έχει θέσει ως άμεσο το στόχο για τα «τέσσερα τριαντάρια», για να διαμορφωθούν δηλαδή άμεσα 30 μηχανοκίνητα τάγματα, 30 αεροπορικές μοίρες και 30 πλοία μάχης έτοιμα να αναλάβουν δράση εντός 30 –το πολύ- ημερών.
Που έχει ήδη ως δόγμα του το πρώτο πυρηνικό πλήγμα.
Αυτό είναι το ΝΑΤΟ, μια δολοφονική ιμπεριαλιστική μηχανή, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα που έγινε κυβέρνηση, δεν έχει σταματήσει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του και να αναλαμβάνει και καινούργιες.
Πρώτα απ’ όλα, τη μετατροπή όλης της χώρας, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη, σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.
Πιο ΝΑΤΟϊκός και από τους ΝΑΤΟϊκούς αποδείχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η συμφωνία που ψηφίζεται αυτές τις μέρες έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, της ΕΕ.
Δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς, άλλωστε. Το λέει η ίδια η συμφωνία με μεγάλα γράμματα, στο άρθρο 2 του κειμένου της.
Στο άρθρο 2 αναφέρονται αναλυτικά, ως «εγγυήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας, ότι θα στηρίξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Στο άρθρο 2 αναφέρονται ακόμα ως και τα χρονοδιαγράμματα της ενταξιακής διαδικασίας.
Εδώ καταγράφεται με κάθε λεπτομέρεια και το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ακόμα κι αν δεν διαβάσει κάποιος τη συμφωνία, ακόμα κι αν δεν ακούσει τι λέει το ΚΚΕ, γι’ αυτή τη ΝΑΤΟϊκής κοπής, απαράδεκτη, επαίσχυντη συμφωνία, μπορεί να σκεφτεί:
– Αλήθεια, μπορεί να προωθεί την πραγματική  φιλία των λαών μια συμφωνία που στήριξε ο Τραμπ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος στηρίχτηκε μέχρι και από ναζί, από την Κου Κλουξ Κλάν και στέλνει τον στρατό στα σύνορα με το Μεξικό να σκοτώνει τους φτωχούς και ξεριζωμένους μετανάστες που ψάχνουν μια μοίρα στον ήλιο;
– Μπορεί να είναι προς όφελος των λαών μια συμφωνία που στήριξε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ηγέτες της;
Η Μέρκελ που έχει ταυτιστεί με την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική των μνημονίων της ΕΕ;
Ο Μακρόν που καταστέλλει άγρια με τη βία, ακόμα και μαθητές σαν κρατούμενους στο Γκουντανάμο;
Ο Κουρτς, ο ακροδεξιός καγκελάριος της Αυστρίας με τα ναζιστικής έμπνευσης μέτρα του, με την επιβολή της 12ωρης απλήρωτης ημερήσιας εργασίας;
Μέχρι και η κυβέρνηση Ερντογάν χαιρέτισε τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ.
Και επειδή ακριβώς η Συμφωνία είναι ΝΑΤΟϊκή, γι’ αυτό το λόγο παραμένουν στο κείμενό της τα σπέρματα του αλυτρωτισμού με τα περί «Μακεδονικού λαού», «Μακεδόνα πολίτη» και «Μακεδονικής γλώσσας», που αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για αναζωπύρωση των εθνικισμών, την έγερση αλυτρωτικών διεκδικήσεων εκατέρωθεν, με την καθοδήγηση πάντα και όποτε το κρίνουν απαραίτητο οι ενορχηστρωτές του «διαίρει και βασίλευε».
Αυτές οι διατυπώσεις, αυτές οι αμφισημίες δεν αποτελούν έναν αθώο συμβιβασμό, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
Αποτελούν συνειδητές επιλογές με στόχο να συντηρείται ο αλυτρωτισμός, ο εθνικισμός και στις δύο χώρες, ο οποίος είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να διαιρούν τους λαούς, για να περνάνε τα επικίνδυνα σχέδιά τους.
Την κατάλληλη στιγμή, όταν το επιλέξουν οι ιμπεριαλιστές, όλα αυτά θα βγουν ορμητικά και βίαια πάλι στην επιφάνεια.
Το στόχο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης στα Δυτικά Βαλκάνια, που υπηρετεί η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, υπηρετούν όλα τα κόμματα.
Όχι μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση την υπέγραψε.
Αυτόν τον στόχο υπηρετεί και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα, ή ό,τι έχει μείνει από αυτά, μετά τις συνεχείς μεταγραφές των βουλευτών τους.
Αυτός ο στόχος είναι ο κοινός παρανομαστής και των κομμάτων που απόψε θα ψηφίσουν ΝΑΙ στη συμφωνία και αυτών που θα ψηφίσουν ΟΧΙ.
Το «ΝΑΙ» του ΣΥΡΙΖΑ και όσων από τους ΑΝΕΛ έχουν προσκολληθεί πάνω του ή άλλων που θέλουν να πιάσουν στασίδι στη δήθεν «προοδευτική συμμαχία» του, είναι έγκριση μιας συμφωνίας που διαμορφώθηκε με παρέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, ισχυρών ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή, είναι έγκριση μιας συμφωνίας που διατηρεί το σπέρμα του αλυτρωτισμού.
Το «ΟΧΙ» της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του μέχρι πρόσφατα συνοδοιπόρου του Τσίπρα, Καμμένου, του Λεβέντη και των φασιστών της Χρυσής Αυγής, έχει τον ίδιο παρονομαστή με το «ΝΑΙ» του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του, τη στήριξη των σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, των οικονομικών ομίλων στα Βαλκάνια.
Η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί με τη στάση της στα εθνικιστικά συλλαλητήρια ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού, καλύπτει τη ναζιστική, υπόδικη εγκληματική οργάνωση της ΧΑ.
Το «ΟΧΙ» τους εκφράζει την αδιέξοδη λογική της ονοματολογίας,  εκφράζει ή ανέχεται εθνικιστικές θέσεις που φτάνουν μέχρι το σημείο να προβάλουν το αλυτρωτικό σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», το οποίο δεν έχει καμία ιστορική βάση και χρησιμοποιείται μόνο για να εγκλωβίσει λαϊκές δυνάμεις.
Γι’ αυτό λέμε ότι σήμερα η καταδίκη της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο αν στρέφεται κατά των επικίνδυνων αμερικανικών ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του εθνικισμού σε Ελλάδα και FYROM.
Το ΟΧΙ του ΚΚΕ στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι ταυτόχρονα ΝΑΙ στη φιλία, την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών για να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο, τη δική τους εξουσία, την εργατική εξουσία.
Κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά τα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ που έστησαν τις προβοκάτσιες τους, έριξαν τις βρωμιές τους ότι δήθεν το ΚΚΕ συμμετέχει σε εθνικιστικά συλλαλητήρια.
Με πρώτο βιολί τον γνωστό και μη εξαιρετέο Καρτερό, που ως διευθυντής του γραφείου τύπου του Τσίπρα, εκπληρώνει την αποστολή του ως υπηρέτης, πλέον και με τη βούλα, του συστήματος, αλλά και της αμερικάνικης και γερμανικής πρεσβείας.
Ξέχασαν αλήθεια οι διάφοροι Καρτεροί ποιοι υπέγραφαν τα κοινά ανακοινωθέντα των πολιτικών αρχηγών το ‘92;
Ποιος φιγουράριζε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια το ‘92, μαζί με τους φασίστες, τους ακροδεξιούς και κάθε λογής κακό συναπάντημα;
Αν κάνουν πως τα ξεχνάνε όλα αυτά όλοι αυτοί, ο ελληνικός λαός, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του Γενάρη του 2015, που ήθελαν μια αριστερά στην εξουσία, δεν πρόκειται να ξεχάσουν ότι ο πρωθυπουργός του και τα στελέχη του, συγκυβερνούσαν τέσσερα χρόνια με τον ακροδεξιό Καμμένο, ότι με αυτό τον τρόπο έδιναν συγχωροχάρτι σε εθνικιστικές και άλλες ακροδεξιές απόψεις, ότι υπουργοί και βουλευτές του φωτογραφίζονταν δίπλα-δίπλα στο Καστελόριζο μαζί με τους ναζί βουλευτές της ΧΑ…
Από κοντά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Δραγασάκης, που έχει το θράσος να ξεστομίζει ότι «δεν μπορεί να υπάρχει αριστερό ΟΧΙ στη συμφωνία»! Και το προχωρά παραπέρα λέγοντας ότι «η στάση του ΚΚΕ είναι ακατανόητη», αφού δήθεν «θα έπρεπε να αισθάνεται και δικαιωμένο«!
Τρικυμία εν κρανίω; Όχι.
Απλά ο πνιγμένος, ο ένοχος, από τα μαλλιά του πιάνεται. Πώς αλλιώς να απολογηθεί για τις αμερικανοΝΑΤΟϊκής κοπής επιλογές του;
Το ΚΚΕ σαφώς και αισθάνεται δικαιωμένο, αφού είχε προβλέψει τον κατήφορο όλων αυτών.
Όχι σήμερα που φτάνουν πλέον από τον κατήφορο του πάτου,  αλλά από το ’90.
Όταν τους  έπαιρνε στην αγκαλιά τους η αστική τάξη και τους έβαζε να λένε «όλοι πλην Λακεδαιμονίων», εννοώντας το ΚΚΕ.
Τους χειροκροτούσε, γιατί τους ετοίμαζε για τον ρόλο του χρήσιμου πολιτικού της υπηρέτη που έπρεπε να παίξουν μελλοντικά.
Γιατί τους βόλευε όλους να εντοπίζουν το πρόβλημα μόνο στο όνομα, λες και έκαναν βαφτίσια κι όχι στα ουσιαστικά ζητήματα που ήταν οι αλυτρωτισμοί, οι εθνικισμοί, στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας, κρύβοντας ταυτόχρονα τους σχεδιασμούς των ευρωατλαντικών συμμάχων τους που από τότε παρενέβαιναν.
Από πού κι ως πού, λοιπόν, οι αριστεροί πρέπει να στηρίξουν μια συμφωνία που μεγαλώνει τα στηρίγματα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια;
Από πού κι ως πού όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες, πρέπει να στηρίξουν τα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών;
Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αποκάλυψε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 τον παραπλανητικό ρόλο της ονοματολογίας, υποστήριξε τη θέση για σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, καταδικάζοντας τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό.
Αναδεικνύοντας ότι η Μακεδονία είναι μια ευρεία γεωγραφική περιφέρεια η οποία, μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, το 1913, κατανεμήθηκε στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στην τότε Σερβία και την Αλβανία και κανένα κράτος δεν έχει δικαίωμα στην αποκλειστικότητα.
Το ΚΚΕ τότε διαχώρισε τη θέση του από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια στα οποία συμμετείχαν όλα τα αστικά κόμματα  και οι δυνάμεις του οπορτουνισμού, του τότε «Συνασπισμού», προγόνου του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ είχε αντιταχθεί και προειδοποιήσει για όλα τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τότε.
Οι Συριζαίοι βουλευτές, μπροστά στη μεγάλη πίεση που δέχονται από τον απλό κόσμο που τους πίστεψε, βρήκαν να πλασάρουν ένα νέο ψέμα, ότι δήθεν το ΚΚΕ, το 1992, δεν έβαζε ζήτημα να μην μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κάτι λένε που το βάζει μόνο τώρα.
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, λέει ο λαός μας… Ή άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…
Γιατί ποιος δεν θυμάται ότι τότε το ζήτημα ήταν οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για αλλαγές συνόρων, για επεμβάσεις, για διαμελισμό κρατών, όπως της Γιουγκοσλαβίας;
Και το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που είχε αντιταχθεί και καταγγείλει όλα αυτά.
Τότε ακόμα δεν έμπαινε θέμα να μπουν τα Σκόπια ή άλλα προτεκτοράτα στο ΝΑΤΟ που δημιουργούσαν με τις επεμβάσεις τους οι Αμερικάνοι στα Βαλκάνια. Τότε ο πρώτος στόχος τους ήταν οι αποσχίσεις, οι εθνικισμοί, οι αλλαγές συνόρων, η δημιουργία προτεκτοράτων.
Το ΚΚΕ ήταν και τότε το μόνο κόμμα που έβαζε στα συνθήματά του και ύψωνε ως σύνθημα στην πάλη του ένα στεντόρειο ΟΧΙ στις επεμβάσεις και τα σχέδια του ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.
Όλα αυτά τα λέμε για να τα θυμούνται οι παλιοί – που δεν τα ξεχνάνε βέβαια – αλλά και  για να τα μαθαίνουν οι νέοι και να μην ξεγελιούνται.
Είναι τέτοια η αγωνία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθούν στη συνείδηση όλων όσων νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, που καταφεύγουν σε επιχειρήματα απελπισίας.
Ακόμα και ότι  η συμφωνία αυτή είναι «αντιιμπεριαλιστική» μας είπαν!
Ότι η πολιτική τους είναι «συνέχεια της πολιτικής του ΕΑΜ»! Έβγαλαν πάλι ακόμα και τα εγχειρίδια του Λένιν και του Μαρξ για να μας απαντήσουν με δήθεν τσιτάτα!
Γιατί λένε όλες αυτές τις αρλούμπες που γελάνε μαζί τους ακόμα και τα μικρά παιδιά;
Τα λένε γιατί η έκθεση των Αμερικάνων, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, που είδε προχτές το φως της δημοσιότητας, αναγνωρίζει τις πολύτιμες υπηρεσίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ως του «πιο αφοσιωμένου εταίρου στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός Ελλάδας»!
Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ότι η συμφωνία τους είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών τότε τι είναι;
Εκτός κι αν άλλαξαν πολιτική οι ΗΠΑ…
Λέτε να είναι «αντιιμπεριαλιστής», «αντιΝΑΤΟϊκός», «αντιαμερικάνος» ο Τραμπ και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι εμείς οι «δογματικοί»;
Πραγματικά χρειάζεται περίσσιο θράσος, αμοραλισμός εις το τετράγωνο, να επικαλούνται τον Λένιν, για να δικαιολογήσουν τις πομπές τους…
Ο οποίος Λένιν, για να μην ξεχνιόμαστε, μιλούσε για την αυτοδιάθεση των λαών από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και φώτιζε τη διέξοδο της σοσιαλιστικής επανάστασης.
Και τα λένε αυτά τη στιγμή που ετοιμάζονται να υπογράψουν με χέρια και με πόδια μια συμφωνία για να φυλακιστεί ακόμα ένας λαός στην πολεμική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Έλεος…
Χρειάζεται πολύ θράσος, για να μπερδεύει κανείς την αυτοδιάθεση κάθε λαού από την καταπίεση κάθε ξένης, αλλά και εγχώριας αστικής τάξης, με τα ατλαντικά παιχνίδια που πυροδοτούν τον λεγόμενο αυτοπροσδιορισμό των μειονοτήτων για να εφαρμόσει το ΝΑΤΟ τη γνωστή πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» στα Βαλκάνια.
Μπορεί σε λίγο να μας ξεφουρνίσουν καμιά νέα προσέγγιση και για τη Θράκη και για αλλού στην περιοχή… Όπου κι εκεί κάποια κέντρα απεργάζονται σχέδια με όχημα τον περιβόητο αυτοπροσδιορισμό.
Από αυτούς πλέον όλα να τα περιμένουμε.
Είναι επικίνδυνοι. Πολιτικά επικίνδυνοι.
Ανοίγουν τον δρόμο που θα μετατρέψει  την Ελλάδα σε μεγάλο στρατιωτικό στόχο, σε περίπτωση γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, σε περίπτωση σύγκρουσης –οικονομικής, πολιτικής, διπλωματικής, στρατιωτικής- ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Τουρκία, Ισραήλ κλπ.
Μετατρέπουν την Ελλάδα σε μεγάλο στρατιωτικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα και σε κόμβο υλοποίησης όλων των ατλαντικών οικονομικών σχεδίων που αφορούν τα Βαλκάνια.
Το είχαμε πει ακόμα από το Γενάρη του ‘15, απευθυνόμενοι σε όλο αυτό τον κόσμο που νιώθει αριστερός, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει το τιμόνι στης αστικής διαχείρισης.
Τότε προειδοποιούσαμε και τους λέγαμε: «η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ δεν μπαίνει δίπλα στη σημαία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ».
Το ίδιο λέμε και τώρα.
Τώρα που δεν υπάρχουν πια οι ίδιες αυταπάτες.
Τώρα που οι μάσκες έπεσαν. Τώρα που ο καθένας μπορεί να δει ποιος είναι με ποιον και να κάνει το κουμάντο του.
Καλούμε όλους όσοι νιώθουν ακόμα αριστεροί, προοδευτικοί να πάρουν τη θέση τους δίπλα στο ΚΚΕ.
Για να δυναμώσει η αντίθεση του λαού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ.
Για να παλέψουμε για την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για να μη μπουν κι άλλοι λαοί σε αυτή τη φυλακή.
Τώρα με το ΚΚΕ!
Για να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών.
Για να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο, να πάρει ο ίδιος ο λαός τις τύχες στα χέρια του, να διεκδικήσει την δική του διακυβέρνηση και εξουσία!»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»