Βράβευση επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Βραβεύτηκαν δύο επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου που έχουν διακριθεί για την καινοτόμα επιχειρηματική τους δράση στον χώρο των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του Επιμελητήριου.
Πρόκειται για τις εταιρείες:
• DOUBLE O WOODCRAFTS & SUNGLASSES, η οποία κατασκευάζει από ξύλο χειροποίητα  γυαλιά, αξεσουάρ,  παπιγιόν, συσκευασίες και κάθε είδους Custom-made κατασκευές.
• OpenIchnos, η οποία έχει δημιουργήσει μια ενεργειακά αυτόνομη συσκευή εντοπισμού θέσης και παρακολούθησης σκαφών με παγκόσμια κάλυψη και ενσωμάτωση τεχνολογιών Internet of Things.
Η καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρανουτάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών και της επιχειρηματικής κοινότητας.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της τοπικής επιχειρηματικότητας, με βάση τα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς, αναφέρθηκε στις δράσεις στήριξης των επιχειρήσεων που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου το 2018 και στους στόχους που έχει θέσει ο φορέας για τη νέα χρονιά και κάλεσε την Πολιτεία να παρέμβει δραστικά για την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
«Για το 2019 περιμένουμε από την πολιτεία να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα» τόνισε ο κ. Αλιφιεράκης και συμπλήρωσε «Τα εμπόδια εξακολουθούν να είναι πολλά, με κυριότερο το αρνητικό χρηματοδοτικό περιβάλλον. Ζήτημα, λοιπόν, πρώτης προτεραιότητας για την αγορά, αποτελεί η αποκατάσταση ομαλών συνθηκών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα, με δραστικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Υπάρχει, επίσης, το μεγάλο «αγκάθι» της υψηλής φορολογίας, αλλά και μια σειρά από άλλα προβλήματα, που εξακολουθούν να καθηλώνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»