Ίδρυση ΑΕΙ στο Μεσολόγγι

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συνεδρίασε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 και ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για την ίδρυση Πανεπιστημιακού ιδρύματος στην Αιτωλοακαρνανία με έδρα το Μεσολόγγι.
Το ψήφισμα συναίνεσε στις ακόλουθες θέσεις:
« 1) Ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημιακού ιδρύματος με κατεύθυνση  Πρωτογενούς τομέα παραγωγής, στον μεγαλύτερο νομό της χώρας.
2) Το Δημοτικό συμβούλιο καλωσορίζει και χαιρετίζει την εξαγγελία του Πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πάτρας η οποία αφορά την ίδρυση Σχολής Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών στην Αιτωλοακαρνανία.
3) Η έδρα του νέου Πανεπιστημιακού ιδρύματος για λόγους επάρκειας υποδομών και κτηρίων καθώς επίσης ακαδημαϊκών κριτηρίων να είναι η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Το νέο ακαδημαϊκό ίδρυμα για λόγους διασφάλισης της βιωσιμότητάς του θα πρέπει να λειτουργήσει με 6 Τμήματα στο Μεσολόγγι καθώς επίσης κι άλλα τμήματα στο Αγρίνιο.
4)  Ένα εκ των 6 Τμημάτων που θα λειτουργήσουν στο Μεσολόγγι να είναι το πρώην Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας ΤΕΙ Μεσολογγίου (ΘΕΚΑ), το οποίο θα πρέπει να επιστρέψει στο φυσικό του χώρο.
5) Μεταβατικότητα των τριών υπαρχόντων τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που λειτουργούν σήμερα στο Μεσολόγγι, έως την πλήρη λειτουργία των νέων Τμημάτων.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»