Κόβουν συντάξεις χηρείας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και κόβει συντάξεις και ψεύδεται. Για ακόμα μία φορά αποδεικνύονται τα ανάλγητα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ώρα που στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζεται δήθεν για τον νόμο -λαιμητόμο Κατρούγκαλου στην πράξη τον προστατεύει και τον διατηρεί άθικτο.
Παραμένει αλώβητος ο νόμος που κόβει τις συντάξεις χηρείας, από όλες τις χήρες και όχι μόνο από τις χήρες των ενστόλων, εντύπωση που καλλιεργεί για δικούς του λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η απάνθρωπη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε όμως κάθε όριο με το «μαϊμού» ραντεβού που έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις χήρες του συλλόγου ΑΞΙΑ με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.» δήλωσε  ο ανεξάρτητος Βουλευτής Στάθης Παναγούλης  Β΄ Αθηνών, με αφορμή την άκαρπη συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο για τις συντάξεις χηρείας.
Επίσης τόνισε «Οι χήρες πήγαν στο Υπουργείο Εργασίας αφού έγιναν μπαλάκι μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου για να τους ενημερώσει ο κ. Πετρόπουλος, της δήθεν ευαισθησίας για τους πολίτες που τρώνε από τα σκουπίδια, ότι δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο να τους πει πέρα από ευχολόγια!
Σημειώνω ότι ο κ. Υπουργός είχε δεσμευθεί ότι θα έδειχνε το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης άρσης των αδικιών του άρθρου 12 του ν.4387/2016.
Φυσική και επόμενη ήταν η απόλυτα κατανοητή αποχώρηση του συλλόγου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζει ανήμπορες γυναίκες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην επιβίωση των ιδίων και των παιδιών τους.
Στέκομαι στο πλευρό των γυναικών αυτών και αναμένω άμεσα από το δίδυμο  Αχτσιόγλου – Πετρόπουλου να απαντήσουν στην ερώτηση που έχω καταθέσει στην Βουλή για τις συντάξεις χηρείας.
Εύχομαι στον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν έστω την πολιτική ευπρέπεια να μην εκμεταλλευτούν την Ημέρα της Γυναίκας για νέες πομπώδεις δηλώσεις την ώρα που στο πεζοδρόμιο του Υπουργείου Εργασίας  βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας οι χήρες.
Στους κ.κ. Υπουργούς οφείλω να θυμίσω τα λόγια του Λουντέμη:
«Ειπώθηκαν ψέματα,
που ντράπηκαν τα ίδια,
μια και δεν ντράπηκαν τα
στόματα που τα είπαν».

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»