24ωρη πανελλαδική απεργία

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 πραγματοποιείται 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία, με συγκέντρωση στις 9.30 στην Πλατεία Μαβίλη και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει:« Κατά την Στάση Εργασίας και τη Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για πρώτη φορά χωρίς να φάμε ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ συναντήσαμε τον Υπουργό Οικονομικών κο Τσακαλώτο μαζί με την ΑΔΕΔΥ.
Θέσαμε τα ζητήματα της αύξησης των μισθών, της ένταξης στα ΒΑΕ, της οριστικής επίλυσης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με επέκταση σε άλλες ειδικότητες και διπλασιασμό του, την χορήγηση των Επιδομάτων άδειας και εορτών αναδρομικά και στο μισθό χωρίς περικοπές, την χορήγηση της διαφοράς του Επιδόματος ευθύνης στους τμηματάρχες της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας, την χρηματοδότηση του συστήματος και των προσλήψεων Προσωπικού, την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου κλπ.
Ο Υπουργός Οικονομικών σε άλλα ζητήματα δεν πήρε θέση και σε άλλα έδωσε απαντήσεις σαν τους «χρησμούς της Πυθίας». Για την ένταξή μας στα ΒΑΕ μας πρότεινε αντί να ζητάμε την μείωση των ετών συνταξιοδότησης, θα έπρεπε να ζητάμε τα τελευταία χρόνια του υπηρεσιακού βίου οι Νοσηλευτές να μετακινούνται στα γραφεία!!! Τι να σχολιάσεις.
Καμία δέσμευση για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Η ολιγόμηνη παράταση της καταβολής του και η συνέχιση λειτουργίας της Επιτροπής μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους. Ο κος Τσακαλώτος απέκλεισε την επίλυση όλων των οικονομικών αιτημάτων που του θέσαμε. Για τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών, είπε ότι είναι Μνημονιακή δέσμευση η κατάργησή του, θα δώσουν μία μικρή παράταση αλλά θα καταργηθεί.
Μας ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση είναι βαθιά προσηλωμένη στις αγορές και την επίτευξη των Πρωτογενών Πλεονασμάτων. Ως εκ τούτω, εάν αναγκασθούν από τα δικαστήρια να δώσουν παροχές, θα περικοπούν αντίστοιχα οι μισθοί και οι συντάξεις.
Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση βαθιά προσηλωμένη στις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, σπρώχνει όλα τα θέματα που θέτουμε για μετά τις εκλογές με προφανή σκοπό να αποφύγει το πολιτικό κόστος.»

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»