Κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Αττική

Τα ποσοτικά αποτελέσματα των έργων και των πρωτοβουλιών στις οποίες προέβη η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής το χρονικό διάστημα 2014 – 2019, με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης καθώς και τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη δυναμική δημόσια παρουσία την οποία έχει κατορθώσει να επιτύχει, μέσα στο σύντομο διάστημα της λειτουργίας της, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή και διάδοση της εικόνας της Αττικής ως ενός κορυφαίου τουριστικού προορισμού απαράμιλλης ομορφιάς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρουσιάστηκαν την Τρίτη 19 Μαρτίου σε συνέντευξη τύπου της Περιφέρειας.
Εισηγητές ήταν η κα Ελένη Δημοπούλου, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Τουρισμό στην Περιφέρεια Αττικής, η κα Αθηνά Κολυβά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής και ο κ. Δημήτρης Κούτουλας, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσία της Περιφερειάρχη κας Ρένας Δούρου.
«Μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι μετά από μόλις 2,5 χρόνια υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα της τουριστικής καμπάνιας που υλοποίει η Περιφέρεια Αττικής», δήλωσε η Ελένη Δημοπούλου. «Οι καλές επιδόσεις για τον τουρισμό της Αττικής οφείλονται σε τρεις λόγους: Πρώτον στη στενή συνεργασία που αναπτύξαμε με τους Δήμους, τον ΕΟΤ και τους τουριστικούς φορείς. Δεύτερον στην ύπαρξη μιας ξεκάθαρης στρατηγικής marketing και ενός αναλυτικού σχεδίου δράσεων που μας εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο καθηγητής κος. Δ. Κούτουλας. Και τρίτον, στις άοκνες προσπάθειες όλων των στελεχών στη Διεύθυνση Τουρισμού. Η τουριστική καμπάνια συνεχίζεται, καθώς έχουν δρομολογηθεί πολλές ακόμα ενέργειες μέχρι και το 2020, όπως λ.χ. η εκ νέου φιλμογράφηση και φωτογράφιση όλης της Αττικής, μια διεθνής διαδικτυακή καμπάνια και η συνέχιση των εντατικών επαφών με την παγκόσμια τουριστική αγορά».

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»