Επιτυχία 4ου Συνεδρίου Κρητών

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες το 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα: «Κρήτη, Χθες-Σήμερα-Αύριο». Το Συνέδριο πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, «ΠΟΠΚΣ», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και τη συνδρομή του Δήμου Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης. Το 4ο Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, του δημιουργού του αριστουργήματος Ερωτόκριτος.
Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ. Ειρηναίος. Στα εγκαίνια εκ μέρους των διοργανωτών παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ κ. Μανώλης Πατεράκης.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν Συνεδρίες με θέματα, Τα βότανα στην Σύγχρονη Φαρμακευτική, Γεωπολιτική θέση της Κρήτης με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, Καινοτομίες στον έλεγχο ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, Αγώνες Κρητικής Ελευθερίας, ο Πολιτισμός στην Κρήτη πριν την Μινωική Περίοδο, Βυζαντινός Πολιτισμός στην Κρήτη, Ενετοκρατία στην Κρήτη 1211- 1889, Κρητική Λογοτεχνία, Κρήτες στους Αγώνες του Εργατικού Κινήματος, Αντίσταση Μνήμη και Δικαιοσύνη.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»