Αποκαλυπτήρια προτομής Λόρδου Βύρωνα

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λόρδου Βύρωνα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Βασίλης Παπασάικας και προσέφερε στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου στην Πινακοθήκη του Δήμου.
Η τοποθέτηση της προτομής έγιναν στην θεματική αίθουσα του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης που είναι αφιερωμένη στον ρομαντικό ποιητή. Τον Βασίλη Παπασάικα ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Νικόλαος Καραπάνος λέγοντας πως «… Ένα έργο τέχνης έρχεται να προστεθεί στο Μουσείο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Μια προσωπική έκφραση του συμπατριώτη μας Βασίλη Παπασάικα, ο οποίος εμπνέεται από την Ιστορία της Ιερής πόλης και τα πρόσωπά της…Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Βασίλη Παπασάικα για την προσφορά του, που από σήμερα θα κοσμεί την Πινακοθήκη μας. Είναι μια προσφορά πολιτισμού, ευγένειας αλλά και συναισθημάτων τα οποία πάντα εξέφραζε με την τέχνη και το λόγο του. Εύχομαι πάντα να είναι μια παραγωγική προσωπικότητα, να έχει δύναμη ψυχής και ν’ αποτυπώνει τα βαθύτερα αισθήματα που τρέφει γι αυτό τον τόπο σε κάθε ευκαιρία».
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Αναστάσιος Σκαρμούτσος και η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σοφία Λαναρά, καθώς επίσης η Πρόεδρος Ροδάνθη Φλώρου και μέλη της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

mail

Αλληλογραφία προς την Σύνταξη της «Γραφίδας»